fbpx
wandelen in thailandOntdek Thailand 

Wandelen in Thailand: kijk goed uit tijdens het lopen

Brede en goed onderhouden voetpaden. In Nederland weten we niet anders. Maar wandelen in Thailand betekent goed opletten tijdens het lopen.

Het is zo vanzelfsprekend in Nederland. Je loopt de deur uit en treft een breed trottoir aan, dat ook nog eens perfect onderhouden is. Het enige waar je voor op moet letten is een niet opgeruimde hondendrol…

Hoe anders is wandelen in Thailand? Daar moet je constant op je hoede zijn voor obstakels. Losliggende stoeptegels, loshangende kabels, op het trottoir rijdende motorbikes… Vooral in de grote steden is het een drama, waarbij Bangkok de kroon spant.

Resten van verwijderde bushalte

Een oudere toerist kwam pijnlijk ten val toen hij struikelde over de rest van een verwijderde bushalte. De paal was weliswaar weggehaald, maar de constructie op het trottoir niet. Met alle gevolgen van dien – zie bijgevoegde foto’s.

Er zijn legio voorbeelden van voetgangers die verwondingen overhouden tijdens wandelen in Thailand. Let daarom heel goed op tijdens het wandelen. Vooral in Bangkok kom je vaak de meest gekke constructies tegen.

Een electriciteitspaal midden op het voetpad, loshangende kabels, stoeptegels die los liggen (erg prettig tijdens het regenseizoen…) en ga zo maar door. Daarom dit advies: ga je wandelen in Thailand, zorg dan dat je constant omlaag en omhoog kijkt. Want een ongelukje op het voetpad zit in een klein hoekje.

Lees ook