fbpx
wandelen in bangkokBangkok Ontdek Thailand 

Wandelen in Bangkok (video)

Een wandeling van twee uur lang op YouTube plaatsen. Kees Colijn nam de camera mee toen hij ging wandelen in Bangkok en deelde dat met duizenden kijkers.

Toegegeven, wandelen in Bangkok kan zeer leuk zijn. Zeker als je de smalle straatjes opzoekt waar volop levendigheid is. Te voet zie je ten slotte vaak de leukste dingen.

De Thaise metropool levert iedere dag nieuwe verrassingen op, afhankelijk van welke wijk je kiest om doorheen te wandelen.

Zo zijn Sukhumvit, Silom en Sathorn in eerste instantie omgeven door hoge gebouwen, waarin kantoren, winkelcentra en hotels huizen. Maar ga je de wijken in, dan zie je plotseling het ware Thaise leven naar voren komen. Kleine huisjes langs de kanalen waar gekookt wordt, oma televisie kijkt en ga zo maar door.

Kees Colijn ging wandelen in Bangkok in de buurt van het BTS-station Saphan Taksin en liet zijn camera twee uur lang draaien. De wijk rond dit station (langs Charoen Krung Road) is niet alleen oud, maar bovendien de plek waar allerlei handel wordt gedreven. Hier vind je talloze eetkraampjes en andere kleine winkeltjes. Van diamant- en zilverhandelaren tot postzegelwinkels, het zit allemaal langs Charoen Krung. Langs de straat onder de brug eten? Dat kan hier.

Niet comfortabel

Verder zie je dat wandelen in Bangkok niet altijd even comfortabel is. De stoepen zijn een chaos en je moet continu goed uitkijken waar je loopt. Losliggende stoeptegels, hoge stoepranden, uitstekende stukken ijzer; je komt het allemaal tegen. Je zal niet de eerste zijn die zijn teen stoot tegen een vreemd object dat zomaar ergens uit de grond is gekomen. Op het YouTube-kanaal van Kees Colijn zijn trouwens nog meer video’s van zijn wandelingen in (Aziatische steden) te vinden.

Zo nam hij zijn camera ook mee naar onder meer Myanmar, Singapore, Kuala Lumpur, India en Nepal. Genoeg materiaal dus om een paar uurtjes zoet mee te zijn.

Lees ook

%d bloggers liken dit: