fbpx
waar moet je in bangkok verblijvenBangkok Uitgelicht 

Waar moet je in Bangkok verblijven?

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘waar moet je in Bangkok verblijven?’ De stad is immers zo groot, dat het kiezen van de juiste locatie niet gemakkelijk is. Ik help je een handje.

De Thaise hoofdstad is een metropool. Het heeft weliswaar een oud centrum, maar dat is niet het feitelijke centrum van de stad. Wat het dan wel is? Daar gaan verschillende gedachten over.

Het oorspronkelijke centrum van de stad is namelijk Rattanakosin. Dit is het gebied waar onder meer het koninklijk paleis, Wat Pho en ook Khao San Road zitten. Voor veel backpackers is dit dé startplek van hun reis door Thailand – en misschien verder.

Khao San, Bangkok 🇹🇭

Een bericht gedeeld door Morten ☀🇳🇴 (@travel_cravings) op

Hier maak je gemakkelijk nieuwe vrienden en zit je op loopafstand van de bekendste attracties van de stad. Bovendien rijden er tegenwoordig bussen van de twee vliegvelden in Bangkok direct naar Khao San Road.

Het grote nadeel is dat er geen bovengrondse (BTS) of ondergrondse metro (MRT) in de buurt is. Daardoor ben je aangewezen op taxi’s en/of tuktuk’s, waardoor je vaak vaststaat. Ben je dus van plan om veel door te stad te reizen, dan kun je wellicht voor een andere locatie kiezen en een dag Rattanakosin plannen.

Sathorn

Sathorn is het zakelijk centrum van de stad. Hier staan veel kantoorgebouwen, maar ook hotels – veelal gericht op zakenlieden. Het is eenvoudig te bereiken met de BTS (station Chong Nongsi) en daardoor gemakkelijk als je veel door de stad wilt reizen. Nadeel is dat het een dure wijk is.

Saffron and steel. #sathorn #bangkokcity #buddhism

Een bericht gedeeld door M I C H A E L (@michaelx_bkk) op

Silom

Dan Silom. Van oudsher is dit een populaire wijk voor toeristen. Hier vind je veel hotels, restaurants en natuurlijk de beroemde avondmarkt Patpong. Plus – als je van groen houdt – het bekende Lumphini Park. Bovendien komen de bovengrondse en hier samen, waardoor dit een ideale uitvalsplek is als je veel van Bangkok wilt zien.

Sukhumvit

Last but not least: Sukhumvit. Dit gebied is zo groot, dat je het eigenlijk weer onder kunt verdelen in verschillende wijken. Siam, Chidlom, Ploenchit, Nana, Asoke, Phrom Phong en ga zo maar door. Het voordeel van hier verblijven is dat je hier alles hebt.

Grote shopping malls, veel restaurants, rooftop barren en het beroemde nachtleven van Bangkok. Nadeel is dat het er altijd erg druk is en dat het verkeer er bijna altijd muurvast staat.

Waar moet je in Bangkok verblijven? Elke wijk heeft dus voor- en nadelen. Ikzelf kies dan toch voor Sukhumvit, vanwege het grote aanbod van shopping malls, restaurants en het gemak van de BTS Skytrain voor de deur.

Lees ook

%d bloggers liken dit: