fbpx
Ontdek Thailand 

Bepaal vooraf waar je naar toe wilt in Thailand

Thailand is een enorm groot land, zeker zo groot als Frankrijk. Voordat je vertrekt is het dan ook handig om te bepalen waar je naar toe wilt in Thailand.

Als je gaat backpacken of een wereldreis maakt, en alle tijd van de wereld hebt, dan hoef je van te voren niet te bepalen wat je wilt zien en waar je naar toe wilt in Thailand. Maar heb je maar een week of drie (of zelfs minder) dan is het toch handig om wel een plan te hebben.

Je kunt ter plaatse natuurlijk altijd afwijken, maar dan heb je alvast richting. Op onze site vind je alle nuttige informatie over toeristische en minder toeristische plekken. Maar een beknopte samenvatting is net zo fijn. Vrijwel alle namen van de plekken linken naar pagina’s op onze site.

Zon, zee strand

Voor strandvakanties komen Phuket, Krabi, Koh Samui, Hua Hin/Cha Am, Koh Chang, Koh Samet  en Pattaya in aanmerking (al is Pattaya een echte ‘sex-bestemming’ Op de meeste strandbestemmingen kunt u duiken (veel PADI-duikscholen) en snorkelen. Er zijn overigens veel meer strandbestemmingen op kleinere en vaak minder bekende eilanden (Koh Samet en Koh Chang zijn de “bekende onder de onbekende”); vele daarvan hebben echter minder comfortabele accomodaties, zodat ze wat minder geschikt zijn voor ouderen en gezinnen met kinderen en meer voor jongelui.

naar toe wilt in Thailand
Zonsondergang boven de Mekong in Chiang Khan

Ook zijn er mogelijkheden genoeg voor wie aan (jungle)trekking, rafting en andere sportieve activiteiten wil doen, met name in bestemmingen richting Chiang Mai/Chiang Rai en Birma. Als u bergen wilt beklimmen moet u in de buurt van Petchabun zijn.Daarnaast zijn er talloze natuur- en wildparken over het hele land verspreid; u kunt hiervoor ook speciale meerdaagse excursiereizen boeken.

Platteland en grote stad

De Isaan is een streek ten oosten/noordoosten van Bangkok waar weinig toeristen komen en u het authentieke Thaise landleven nog kunt meemaken; een belevenis! Steden als Korat, Udon Thani, Ubon Ratchatani en Mukdahan zijn plaatsen die zeker een bezoekje waard zijn. Maar er zijn ook diverse schitterende dorpjes langs de rivier Mekong.

En dan is er natuurlijk altijd nog Bangkok, door velen verguisd als te druk en smerig vanwege de inderdaad nogal uitdrukkelijk aanwezige dieseldampen, maar in werkelijkheid een krankzinnige (in de zin van prettig gestoorde), chaotische metropool met 12 miljoen mensen. Waar, aan de voet van de pijlers van de snelwegen die dwars door de stad lopen en de Skytrain die daar weer overheen gaat, mensen gewoon op straat hun winkeltje of “foodstall” uitbaten of simpelweg wonen.

En er is nog veel meer. Eigenlijk teveel keuze om van te voren al te bepalen waar je naar toe wilt in Thailand. Maar daarom wel zo verstand.

Lees ook

%d bloggers liken dit: