fbpx
vuurwerkfestival in PattayaAgenda Ontdek Thailand Pattaya 

Vuurwerkfestival in Pattaya dit weekend

vuurwerkfestival in PattayaHet vuurwerkfestival in Pattaya is een jaarlijks terugkerend evenement waar landen het tegen elkaar opnemen in de lucht met hun siervuurwerk.

Pattaya staat natuurlijk bekend om het beruchte uitgaansleven. Maar dat is niet het enige wat je in deze badplaats kunt doen. Dit weekend vindt het vuurwerkfestival in Pattaya (beter bekend als het Pattaya International Fireworks Festival) plaats voor het vijfde jaar op rij. Onder de deelnemers bevinden zich vier nieuwe landen – Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk – die de strijd met elkaar aangaan op Pattaya Beach.

Vuurwerkfestival in Pattaya: Thailand ontbreekt

Vreemd genoeg doet Thailand niet mee met een eigen team. Ook Nederland zie ik niet terug in de deelnemerslijst. Het vuurwerkfestival in Pattaya wordt zowel vanavond als morgenavond gehouden. De festiviteiten beginnen vanmiddag om 15.30 uur en duren tot 23.00 uur. Geen tijd meer om vandaag nog naar het vuurwerkfestival in Pattaya te kijken? Niet getreurd, morgen heb je een herkansing. Dan begint het om 17.00 uur en duurt het tot 01.00 uur. Op beide dagen is de Beach Road geheel afgesloten. Dat geldt ook voor de zijstraten van de Second Road.

De vuurwerkshow zelf begint zowel vanavond als morgenavond om 21.00 uur, waarbij het wordt opgesplitst in verschillende delen. Twee deelnemende landen geven een show van 20 tot 25 minuten. Deze begint dus om 21.00 uur. Om 22.00 uur kun je een korte demonstratie zien van de teams die deze avond niet meedoen. In totaal zie je dus bijna 2 uur lang vuurwerk.

Een feest in Thailand is niet compleet zonder eten, drinken en muziek. Er vinden verschillende optredens plaats en je kunt natuurlijk overal eten en drinken krijgen. Ben je nu in Pattaya en wil je eens wat anders zien dan go go bars, bierbarretjes en/of clubs? Dan is het vuurwerkfestival in Pattaya een leuk alternatief. En ja, kijken kost niks!

Lees ook

%d bloggers liken dit: