Vrouw uit Leeuwarden komt om bij scooterongeluk in Chiang Mai

Bij een scooterongeluk in Chiang Mai is vorige week een 37-jarige vrouw uit Leeuwarden om het leven gekomen. Haar vriend raakte zwaargewond.

De vrouw uit Friesland vertrok in mei samen met haar vriend richting Thailand om een wereldreis te maken voor onbepaalde tijd. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Helaas overleefde zij een scooterongeluk in Chiang Mai niet. Haar vriend is buiten levensgevaar.

Waarom het nieuws nu pas naar buiten komt, is niet bekend.Scooter huren? Zorg voor de juiste papieren!

Thailand staat wereldwijd op de tweede plaats van meest verkeersonveilige landen. Dagelijks gebeuren er veel ongelukken, waarbij veel scooterrijders betrokken raken. Gemiddeld genomen vallen er dagelijks meer dan 60 verkeersdoden.

Op onze Facebookpagina lees ik regelmatig reacties dat het allemaal wel meevalt. Vergis je niet, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Hoewel er naar geen rijbewijs gevraagd wordt als je een scooter (of beter gezegd motorfiets) huurt, dien je wel degelijk over de juiste papieren te beschikken.

Internationaal motorrijbewijs

Heb je geen internationaal motorrijbewijs? Dan ben je dus niet verzekerd!

De ‘scooter’ die jij huurt is 125cc en kan tot soms 140 kilometer per uur. Tel daarbij op dat je meestal in korte broek en shirtje op de motorfiets zit. En dat de bijgeleverde helm niet bepaald van topkwaliteit is…Share This Post

4 Comments - Write a Comment

 1. Inderdaad Rob, geen scooter meer huren, maar een auto. of je brommerrijbewijs halen….
  Ik woon in Cm en maak dagelijks mee dat er DM zijn die zeggen “ach, ik betaal bij controle de boete van 400 baht en kan dan weer verder rijden”. Maar niet alleen jijzelf bent niet verzekerd en kan dus voor grote problemen komen te liggen indien je als gevolg van een ongeluk in het ziekenhuis behandeld moet worden (immers de verzekering betaald niet) , in het geval jij schuldig bent (en in de meeste gevallen draait de thaise politie of de getuigen het wel die kant op) ook de tegenpartij krijgt geen cent van jouw verzekering. Je mag de schade allemaal zelf lekker betalen. En proberen het land uit te vluchten zal niet helpen, de politie is slim genoeg.

  Reply
 2. Scooters zoals wij die kennen, met een motor van 49 cc, die hebben ze in Thailand niet. Het zou dus verstandig zijn om in Nederland een motorrijbewijs te halen. Wanneer je dan een motorscooter huurt van 125 of 150 cc, dan weet je waar je mee bezig bent. Daarbij ben je dan wél verzekerd en loop je geen kans op een boete.

  Reply
 3. Of je haalt gewoon in Nedrland je motorrijbewijs!

  Reply
 4. Wat moeten we nu toch doen in Thailand? Ik ben al 4x in Zuid Oost Azië geweest, waaronder 7 weken Thailand in totaal. Telkens heb ik gewoon een scooter (dus motorfiets) gehuurd en gelukkig nooit een ongeluk gehad. Maar blijkbaar was ik dus nooit verzekerd…… omdat ik wel een internationaal rijbewijs heb, maar geen motorrijbewijs.
  Wat moeten we nu doen? echt nooit meer een scooter huren?? of kun je ook echte scooters huren?

  Reply

Post Comment