fbpx
scooterongeluk in chiang maiChiang Mai Nieuws 

Vrouw uit Leeuwarden komt om bij scooterongeluk in Chiang Mai

Bij een scooterongeluk in Chiang Mai is vorige week een 37-jarige vrouw uit Leeuwarden om het leven gekomen. Haar vriend raakte zwaargewond.

De vrouw uit Friesland vertrok in mei samen met haar vriend richting Thailand om een wereldreis te maken voor onbepaalde tijd. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Helaas overleefde zij een scooterongeluk in Chiang Mai niet. Haar vriend is buiten levensgevaar.

Waarom het nieuws nu pas naar buiten komt, is niet bekend.Scooter huren? Zorg voor de juiste papieren!

Thailand staat wereldwijd op de tweede plaats van meest verkeersonveilige landen. Dagelijks gebeuren er veel ongelukken, waarbij veel scooterrijders betrokken raken. Gemiddeld genomen vallen er dagelijks meer dan 60 verkeersdoden.

Op onze Facebookpagina lees ik regelmatig reacties dat het allemaal wel meevalt. Vergis je niet, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Hoewel er naar geen rijbewijs gevraagd wordt als je een scooter (of beter gezegd motorfiets) huurt, dien je wel degelijk over de juiste papieren te beschikken.

Internationaal motorrijbewijs

Heb je geen internationaal motorrijbewijs? Dan ben je dus niet verzekerd!

De ‘scooter’ die jij huurt is 125cc en kan tot soms 140 kilometer per uur. Tel daarbij op dat je meestal in korte broek en shirtje op de motorfiets zit. En dat de bijgeleverde helm niet bepaald van topkwaliteit is…Lees ook