fbpx
Vreemd eten langs de straat in ThailandEten en drinken Ontdek Thailand 

Vreemd eten langs de straat in Thailand

Mensen die regelmatig in Thailand komen of verblijven weten dit al: Het beste en goedkoopste eet je in een van de eetstalletjes op het trottoir. Maar je moet ook een beetje oppassen. Soms krijg je erg vreemd eten opgediend.

Ik geef toe, je moet even een drempel over. Het ziet er niet brandschoon uit en de Keuringsdienst van Waren zou de beste dag ooit draaien als het gaat om het sluiten van restaurants. Je zit ook op plastic of houten stoelen aan een tafel die het beste nog op een campingtafeltje lijkt. Tegelijkertijd raast het verkeer maar door en gaan links en rechts voetgangers aan je voorbij. Maar het is wel het lekkerste eten dat je in Thailand kunt vinden. En: hier eet je voor nog geen 60 baht per persoon (1,40 euro).

Vreemd eten

Normaal kun je alles eten wat er te koop is. Het is vis, varken of kip. Groenten en rijst of noedels. Sommige zaken zijn erg pittig, omdat langs de straat niet voor westerse monden wordt gekookt. Maar af en toe heb je geen idee wat je precies eet. Zo bestelde ik laatst een kippensoep bij een eetstalletje. Het was lunchtijd, ik had niet heel veel honger en dus leek me een soepje precies goed.

Na 10 minuten wachten kwam het bord. Ik nam een lepel en genoot. Het was heerlijk. Maar toen begon ik de soep te bekijken. Wat is dat ronde-langwerpige ding? Een beetje als een slang. Ik ben van het soort dat alles probeert en nam een hap. Het smaakte naar lever en dus moest het een orgaan zijn. “Darmen!” flitste door mijn hoofd. Kippendarm om precies te zijn. Ik hou niet van lever, dus dat lieten we links liggen.

Ik bestudeerde de soep nadrukkelijker. Wat waren die rode blokjes? Bekijk de foto hierboven maar eens goed. Wat zijn dat? Ik wist het ook niet en postte de foto op Facebook.  Meteen kreeg ik reactie van een paar Thai. Kippenbloed!

Ik besloot vervolgens alleen de groenten en de soep op te eten.

Video eten op straat

Lees ook