Voorlopig geen vliegveld op Koh Phangan

De plannen voor een vliegveld op Koh Phangan kunnen voorlopig de ijskast in. En dat is een flinke domper voor het toerisme op het eiland.

In september vorig jaar schreef ik: Als alles volgens plan gaat – en dat zal waarschijnlijk niet – dan gaat Koh Phangan Airport eind 2017 open. En inderdaad, het loopt niet zoals verwacht.


Nu is Koh Phangan alleen met de boot te bereiken vanaf het vaste land of vanaf bijvoorbeeld Koh Samui – dat wel een vliegveld heeft.

Tegenvaller voor het toerisme

Maar voorlopig komt er geen vliegveld op Koh Phangan. De vice-premier van Thailand geeft geen groen licht voor de ontwikkeling zolang er geen fatsoenlijke openbare hoorzitting is geweest.

Boetiekmaatschappij Bangkok Airways – eigenaar van Koh Samui Airport – heeft plannen om 2.000 rai grond te leasen op Phangan en daar een vliegveld te ontwikkelen.

Voor het toerisme zou dit een opsteker zijn. Dat je vanaf bijvoorbeeld Bangkok meteen naar Koh Phangan vliegt, zonder eerst met de boot te hoeven.

Bangkok Airways wil het vliegveld op Koh Phangan uiteindelijk groter maken dan dat van Samui. Maar voor dat zover is, zijn we wel weer een paar jaar verder…Share This Post

Post Comment