Hoe voorkom je kosten bij pinnen in Thailand?

pinnen in ThailandElke keer dat je in Thailand pint betaal je 180 baht extra. Terwijl je vaker moet pinnen, omdat de bedragen die je mag afnemen steeds kleiner worden. Kun je die extra kosten bij pinnen in Thailand voorkomen?

Pinnen, het is zo gemakkelijk. Ook in het buitenland. Je hoeft niet meer honderden of duizenden euro’s in je koffer mee te nemen. Of op postkantoren kredietbrieven of cheques te gaan inwisselen. Reuze handig. Alleen wordt dat pinnen in Thailand steeds duurder.

Hoe kun je die extra kosten voorkomen, vroegen we op onze FacebookpaginaHoeveel kun je pinnen?

Uit de discussie die daar ontstond konden we allereerst opmaken dat elke bank een ander beleid hanteert rond het maximum dat je mag opnemen. Tot een jaar geleden was dat bijna overal 20.000 baht. Belgen kunnen dat nog steeds. Maar Nederlanders die bij ING of ABN zitten mogen nog maar 10.000 pinnen. Uit veiligheid, zegt een van de deelnemers aan de discussie. Weer een andere Nederlander mocht nog 17.000 baht opnemen. Het is niet bekend welke bank hij heeft.

Die mensen die minder mogen pinnen, zijn dus ook duurder uit. Want die moeten vaker geld opnemen en die betalen steeds 180 baht per opname. Dat is steeds zo’n 4 euro. Als je dat tien keer doet, ben je dus 40 euro kwijt. Daar kun je een paar lekkere maaltijden voor kopen, of een paar goede massages voor krijgen.

pinnen in ThailandGoedkoop pinnen in Thailand?

Dan de hamvraag. Hoe ontloop je die extra kosten als je gaat pinnen in Thailand? “Door een Thaise bankrekening te openen” opperde iemand. Dat is goed idee, als je meerdere malen naar Thailand gaat. Je wacht tot de koers van de baht hoog is en stort geld. Alleen, de doorsnee toerist gaat dat niet doen.

“Neem euro’s mee” stelt een ander. Goed idee, dan ben je afhankelijk van de dagkoers en wie weet heb je mazzel en stijgt de baht weer tijdens je vakantie. Plus, bij veel wisselkantoren (vooral Chinese) krijg je een betere wisselkoers. Anderzijds… je kunt worden beroofd of het geld verliezen. In een klap al je geld kwijt.

“Gelukkig zijn er wel banken die geen 180 baht rekenen, bij bijvoorbeeld City Bank is gratis op bepaalde plekken”, zegt Jan-Peter Kelder. Helaas noemt hij die de plekken niet. Maar dit lijkt mij nog de beste oplossing. Of de Thaise banken moeten gaan inzien dat 180 baht toch echt veel geld is. Ook voor westerlingen. 

Wie nog meer ideeën heeft hoe je goedkoper kunt pinnen in Thailand; we horen ze graag!5 Comments - Write a Comment

 1. Inmiddels is het zelfs verhoogd naar 220 baht per transactie 🙁

  Reply
 2. Banken zijn criminelen. Ik heb ING kan slechts 10000 bath pinnen. Betaal per op and daarvoor: 200bath en €5.45 ING. Vanmorgen 12 januari 2017 kon ik slechts 5000 bath pinnen tegen boven vermelde kosten. Dan krijg je slechts 34,97 bath voor €1 . Langs de weg kan ik nu 37,85 wisselen. Ik verblijf 70 dagen in Thailand wat denkt u het kost mij honderden Euro’s. Het zijn criminelen. Ik neem in het vervolg bankbiljetten mee. Ik kom al 11 jaar in Thailand de kosten nemen alleen maar toe

  Reply
 3. Hallo!
  Wij gaan in december naar thailand. Hoeveel kunne wij pinnen met een rabobank pasje?
  Zijn de bedragen hierboven de maximum per dag?
  Wij gaan in onze 5 dagen naar een eiland zonder pinbank.. en liever nemen we geen creditcard.
  Daarom zou ik graag willen weten of de maximum baht die je kunt opnemen per dag of per keer is

  B.v.d. sandra

  Reply
  1. Hoeveel je per dag kunt pinnen is afhankelijk van de koers van de baht, Sandra. Maar hou tussen de 10.000 en 15.000 baht aan, en je zit safe. Zorg wel dat ‘pinnen in het buitenland’ aan staat!

   Reply
   1. John dat is een goeie. Vanmorgen kon ik geen 10000 pinnen dat komt natuurlijk door de erbarmelijke koers van de Bath. Kreeg slechts 34,97 voor 1 €. Ik heb toen 5000 gepind maar kan vermoedelijk wel 9000 pinnen. Neemt niet weg dat de banken er goed garen bij spinnen. Aussie kan 30.000 pinnen. O wat zijn de Nederlandse banken toch goed voor hun klanten.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.