Voordelen van een relatie met een Thaise vrouw

Thaise vrouwen vormen, samen met de Russische vrouwen, de grootste groep buitenlandse vrouwen die emigreren naar ons land. De Nederlandse man heeft dus duidelijk zijn voorkeuren. Maar waarom? Wat zijn de voordelen van een relatie met een Thaise vrouw?

We zijn Nederlanders, dus houden we van klagen. Over het weer, over de hond, over de buurman. En misschien is voor mannen zijn vrouw of vriendin wel het meest geliefde klaagonderwerp. En voor vrouwen natuurlijk vice versa. Zeker mannen met een Thaise vriendin of vrouw willen nog wel eens benadrukken dat het allemaal niet zo gemakkelijk is. Misschien is dat wel een soort compensatiedrang.

Ik ben wel de laatste om te zeggen dat het wél gemakkelijk is. Dat ervaar ik nog elke dag. De taalproblemen, de verschillen in culturen, het botst vaak en dat soms is dat best frustrerend en vermoeiend. Maar waarom doen we het dan? Waarom hebben we een relatie met een Thaise vrouw? Omdat het leuk is! En ook veel voordelen heeft.Ouderwetse relatie

Van de buitenkant zullen veel mensen de relatie tussen Nederlandse man met een Thaise vrouw als ‘ouderwets’ betitelen. En daar hebben ze voor een deel gelijk in. De Thaise vrouw is opgegroeid in een cultuur waar de man hoger staat dan de vrouw. Haar moeder heeft haar steeds weer ingeprent dat zij voor haar man en haar kinderen moet zorgen. Wanneer ik mijn schoonmoeder op het Thaise platteland bezoek, dan is dat ook stellig een van de eerste vragen die ik krijg: “Zorgt ze wel goed voor je?”. Als mijn vrouw even druk bezig is met iets anders, en ik kijk wat verveeld rond, dan krijgt mijn vrouw meteen op haar kop dat ze iets te drinken of eten voor me moet maken.

Zo is het dus ook thuis. Mijn vrouw kookt, wast, strijkt. En als ik maar probeer een vinger uit te steken om mee te helpen, dan wordt dat zuchtend een tijdje toegekeken, om na een paar minuten me het werk uit handen te nemen. Het is al heel wat dat ik tegenwoordig na het avondeten de afwas mag doen. Nee, het feminisme is in Thailand nog niet doorgedrongen.

Man is kostwinner

Als tegenprestatie wordt van de man verlangd dat de familie er financieel warmpjes bij zit. Ja, de vrouw verdient zelf ook wel een beetje, maar dat houdt ze liever voor zichzelf. Zodat ze niet helemaal afhankelijk is van haar man. In tegenstelling tot veel Nederlandse vrouwen vinden Thaise vrouwen het helemaal niet erg als je veel werkt. Dat betekent dat je je best doet voor de familie en veel geld mee naar huis brengt. Nooit een klacht ‘je bent nooit thuis’.

De beste van alle voordelen: respect

Maar wat eigenlijk veel belangrijker is er eindeloos veel respect is tussen man en vrouw in een Thais Nederlandse relatie.

Je slechte adem, je stinkvoeten, je gesnurk. Zo lang je haar respect toont neemt ze al jouw eigenaardigheden voor lief.  Ze koopt gewoon nieuwe tandpasta of blijft je voeten elke dag wassen net zo lang totdat ze niet meer stinken. Ze probeert je niet te veranderen, te kneden en te vormen zodat je salonfähig bent voor haar, haar familie en haar vriendinnen. Die hoef je ook niet aardig te vinden. Want dat is haar deel van het leven, zoals jij jouw vrienden en jou dingen hebt.

Jij bent jij en zij is zij. Samen hebben jullie een leven samen, maar je blijft ook twee verschillende personen. Er is geen ‘wij’ zoals dat gebruikelijk is in Westerse relaties. Ik denk niet dat je ooit een Thais echtpaar zal tegenkomen met exact dezelfde jassen aan. In dezelfde kleur zelfs. Gruwel!

Meer over Thaise vrouwen vind je op Lost in Thai Love5 Comments - Write a Comment

 1. Wat een onzin verhaal. is totaal niet zoals het bij ons gaat. Mijn Thaise vrouw werk, en ik moet ook gewoon meehelpen in het huishouden en koken en schoonmaken.

  Reply
  1. Iedereen reageert vanuit zijn eigen ervaringen. Dat het bij jou thuis anders aan toe gaat, maakt niet dat dit een onzin verhaal is.

   Reply
 2. Na het lezen van dit verhaal en reactie wil ik me graag aansluiten bij Wilfried. Kom 3 maanden geleden een Thaise vrouw tegen op een datingsite ze woonde 8 jaar in Zweden. Ging eigenlijk best afstandelijk maar met veel respect, we bleven chatten. Het kwam steeds verder en ze nodigde mij uit in Amsterdam ze moest daar heen voor haar werk. Werkt in het ziekenhuis en had een seminar in Amsterdam. Ze zou dat weekend blijven om mij te ontmoeten. We hebben een weekend gehad zeg. Ik was niet de gene die betaalde nee zij deed dat. Ja goede baan en veel geld. Na dat weekend is de band met sprongen vooruit gegaan. Ze mist me erg en ik haar. Ze boekt een lang weekend om nog meer van Amsterdam te weten te komen en van mij. Ze vindt het geweldig om hier te zijn. Multicultureel en warmer voelt het. Van 8 tot 12 augustus weer een lang weekend. Ik ben verliefd en zij ook. Ja traditioneel en ouderwets dat wel ik heb er geen moeite mee. We gaan het zien hoe verder. Groet.

  Reply
 3. Eerlijk gezegd herken ik maar weinig in dit verhaal, heeft het wellicht te maken uit welk gedeelte van Thailand de vrouw komt? Mijn vrouw vraagt me altijd dringend doch vriendelijk een bijdrage te leveren aan het huishouden, behalve koken, omdat ik dat niet kan. WC en badkamer poetsen zijn toch de dingen die ik altijd doe en allebei een eigen sociaal leven? No way! De Thaise vrouw is net zo divers als de Nederlandse vrouw al zullen er best wel zijn die passen in het profiel dat John beschrijft!

  Reply
  1. Ja Wilfried, een ouderwetste relatie en het feminisme nog niet doorgedrongen. Op het platteland ja, hier in Bangkok niet, kom maar kijken.
   Alles ook financiele inbreng gebeurt 50/50. Alles geneurt op grond van gelijkheid. Bevalt het niet, dan gooien ze makkelijk de handdoek in de ring en gaan eveneens makkelijk, zonder kosten, zonder advocaat scheiden
   Van een ouderwetste relatie is in de steden totaal geen sprake!
   De geachte schrijver denkt dat het allemaal een beetje achter loopt hier, nou ver geet het maar. Laateen Bangkokian dat maar niet horen.

   Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.