fbpx
Voor de tweede keer ThailandChiang Mai Rest van Thailand Uitgelicht 

Voor de tweede keer Thailand

Heel veel reizigers kiezen Thailand voor hun eerste kennismaking Azië. Terecht, want het land is makkelijk te bereizen en heeft een heel vriendelijke bevolking die snel bereid is je te helpen. Bovendien biedt het de ideale mix van bruisend Aziatisch stadsleven, een heel eigen cultuur, tropische natuur en heerlijke witte palmstranden.

Zo’n eerste reis bevalt vaak zo goed, dat het veel reizigers verleidt om nog eens terug te keren. Maar wat moet je nu precies gaan doen tijdens zo’n tweede keer Thailand, als je de highlights de eerste keer al afgetikt hebt? Wij hebben wel een paar ideeën…

Bangkok

Bangkok, The River Kwai, Ayutthaya, Chiang Mai, Khao Sok en het tropische eiland Koh Samui; veel routes langs de hoogtepunten doen deze bestemmingen aan. Maar daarnaast zijn er nog zoveel andere interessante plekken om te bezoeken. Bangkok is en blijft een handig startpunt en zoals je je van je vorige reis vast nog kunt herinneren, is hier zoveel te doen, dat je een totaal andere kant van de stad te zien kunt krijgen.

Ben je er toevallig tijdens het weekend, breng dan ook een bezoek aan de Chatuchak markt, net buiten de stad. Met meer dan 8000 stalletjes kun je hier rustig een dag vullen met struinen tussen de kramen met textiel, houtsnijwerk, verse bloemen, huisdieren en exotisch eten zoals gefrituurde insecten.

Voor de tweede keer ThailandSukhothai

Wil je deze keer graag wat meer van het noorden van Thailand zien, reis dan wederom naar Chiang Mai, maar trek wat dagen uit om een tussenstop te maken in Sukhothai. Net als Ayutthaya is dit een voormalige koningsstad, maar je kunt hier veel rustiger de tempels bekijken, omdat ze dichtbij elkaar liggen in een groen park, in plaats van verspreid door de stad.

Vlakbij Sukhothai kun je daarnaast op een heel bijzondere manier met het Thaise leven in aanraking komen door te kiezen voor een homestay: verblijven in het huis van een Thais gastgezin.

Meedoen met de bereiding van de maaltijden, een handje helpen bij het weven van de sarongs of gewoon een balletje trappen met de kinderen op het erf. De conversatie zal in handen-en-voeten-Thais zijn, maar is daardoor des te leuker.

Voor de tweede keer ThailandChiang Mai

Wellicht heb je de vorige keer vanuit Chiang Mai een trekking gemaakt naar één van de bergvolken die in de omgeving wonen. Deze keer kun je het avontuur opzoeken door helemaal je eigen plan te trekken en er met een huurauto op uit te gaan.

De omgeving van de Gouden Driehoek leent zich daar prima voor. Je rijdt door een bebost gebied met grotten en watervallen en kunt op het drielandenpunt een rondje lopen door Thailand, Myanmar en Laos.

Omdat je zelf je dag indeelt, kun je je neus achterna rijden en stoppen wanneer je wilt. Geen zin om zelf te rijden, maar wil je wel iets anders vanuit Chiang Mai? Je hebt hier de mogelijkheid om een dag met een mahout, een olifantenverzorger, op te trekken.

Hij leert je alles over de grijze reuzen en je mag ze zelf voeren en wassen in de rivier. Hier dus geen circustrucjes en overbelaste olifantenruggen, maar juist een heel respectvolle benadering, waarbij het welzijn van het dier centraal staat.

Voor de tweede keer ThailandDe tweede keer Thailand

Een indrukwekkende reis door het Thaise binnenland wordt vaak afgesloten met een paar relaxte dagen aan een tropisch strand en gelukkig heeft Thailand mogelijkheden te over. Van januari tot en met augustus kun je prima terecht aan de zuidoostkust en de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao zijn dan ook druk bezocht.

Ben je hier al eens geweest en wil je graag iets nieuws, denk dan eens aan het vaste land. Je hoeft echt niet op een eiland te zijn om te genieten van de witte zandstranden en de kust is hier nog heel rustig.

Khanom is een heel fijne kustplaats en vanaf hier is het mogelijk om een dolfijnentocht te maken. Vanuit een longtailboot speur je de zee af, op zoek naar roze dolfijnen. Tijdens je zoektocht geniet je van het tropische plaatje: een blauwe zee, een met palmen begroeide kustlijn en eilandjes in de verte.

Lees ook

%d bloggers liken dit: