Volop regenseizoen in Thailand

Degenen die in Thailand zijn, zullen het beamen. Het regenseizoen in Thailand is in volle gang. Met veel regen en bijhorende overstromingen. 

Vorige week voorspelden we een week lang regen. En het blijf ook deze week nog bar en boos. Met mogelijk zelfs nog meer regenval dan deze week. Iedere geval is de kans groter dat er een forse bui valt. Was dat vorige week nog 70%, deze week voorspelt het Thaise meteorologisch instituut ruim 80% kans op neerslag.
Het Thaise platteland krijgt het meeste hemelwater voor de kiezen. Maar ook steden als Bangkok en Chiang Mai ontkomen niet aan het regenseizoen in Thailand. Oorzaak is een tropische storm die over Laos trekt en ook de nodige wateroverlast voor Thailand zal brengen.

De verwachting is dat het in weekeinde weer wat beter wordt. In ieder geval daalt de kans op neerslag naar 60%.

Regenseizoen in Thailand

Wie de komende tijd naar Thailand afreist, die hoeft niet te vrezen dat de vakantie in het water valt. Regenseizoen houdt in dat er elke dag een reëele kans is dat er een forse regenbui valt. Die duurt dan een uur tot twee uur en dan wordt het weer droog.

Tijdens het regenseizoen is de luchtvochtigheid ook hoog, waardoor de temperatuur nog drukkender aanvoelt dan normaal het geval is. Een bui koelt de atmosfeer dan even lekker af. Tijdens zo’n bui kun je even een lunchen of een massage nemen. Daarna is de hemel vaak alweer opgeklaard.

Share This Post

6 Comments - Write a Comment

 1. Wij zijn net terug uit Thailand waar we Chiang Rai, Pai, Chiang Mai,Kanchanaburi, Pattaya en Rayong. We hebben elke dag regen gehad en er waren vooral in Pattaya erg donkere wolken te spotten!

  Reply
  1. Wij zijn inderdaad nog een weekje naar Koh Samui geweest en daar was het gelukkig alle dagen droog. Is toch wel zo lekker als je op een eiland zit. Nu weer terug op het vaste land en de regen heeft zich alweer laten zien! 🙂

   Reply
 2. Wij zitten in het noorden van Thailand en hebben al meer dan genoeg nattigheid gezien. We willen de zon opzoeken in het zuiden maar voor bijvoorbeeld Koh Samui ziet het er niet veel beter uit. Is het wel het proberen waard?

  Reply
  1. In het noorden is er de laatste tijd veel regen gevallen, vanwegen en tropische storm. In het zuiden is er minder regen gevallen. Hier kun je het Thaise weerbericht zien: https://www.tmd.go.th/en/

   Reply
 3. Op dit moment verblijven wij al 2 weken in Thailand. Eerst in Bangkok en daarna door naar het zuiden. In deze 2 weken hebben wij 2x een bui gehad, dus volgens mij valt het allemaal nog wel mee met het regenseizoen!

  Reply
  1. Iedereen reageert vanuit zijn eigen waarnemingen, dat klopt Olaf. We zien hier op de redactie echter beelden van forse regenval en overstromingen, vooral in Noord-Thailand. Een deel van Ayutthaya is ook ondergelopen.

   Reply

Post Comment