fbpx
Achtergrond Uitgelicht 

Je mist niks, er is volop Kerstmis in Thailand

Kerstmis in ThailandDecember is een qua klimaat een prachtige tijd om door Zuidoost-Azië te reizen. En het mooie is, hoewel de Thai niet weten wat ze vieren, er is volop Kerstmis in Thailand

In november breekt niet alleen de winter in Europa aan, maar ook in Thailand. En hoewel er geen vorst zal zijn, of sneeuw zal vallen, de temperaturen gaan een flink aantal graden omlaag.

En wat nog belangrijker is. De luchtvochtigheid ook! De thermometer mag dan nog steeds 28 graden aangeven, het voelt veel koeler aan!

In sommige delen van Thailand kruipt de temperatuur in de avond onder de 20 graden en dat is het moment dat Thai sjaals, mutsen en handschoenen gaan dragen. Terwijl jij in je korte broek loopt.

Kerstmis in Thailand

De Thai zijn boeddhistisch, dus Kerstmis kennen ze niet. Dat vinden ze ook niet belangrijk, want een feestje is altijd leuk. Zo is Halloween al een grote hit in dit land. Kerstmis in ThailandEn ook Kerstmis wint meer en meer terrein.

Voor grote shoppingmalls verschijnen al eind oktober begin december een flinke versierde kerstboom. En ook op andere plekken tref je kerstversieringen aan. Bijvoorbeeld voor CentralWorld in Bangkok.

Overal hoor je ook kerstliederen. Soms kun je ‘winter wonderland’ of ‘let it snow, let it snow’ nog diep in januari horen spelen in coffee shops. Ook Kerstmarkten duiken meer en meer op. Zo is er op 16 en 17 december eentje op Sukhumvit Soi 77 in Bangkok. Beter bekend van zijn BTS station On Nut.

Niks missen

Mocht je dus twijfelen om af te reizen naar Thailand, omdat je bang bent de kerstsfeer te missen. Lekker boeken, want je mist niks. Zeker niet als je de grote steden bezoekt. Boek dan lekker vroeg, want tickets willen in december duur zijn. Dat is namelijk hoogseizoen in Thailand. Als je in Europese zomer je tickets boekt voor de Thaise winter, scheelt dat altijd weer flink op de prijs.

Lees ook

%d bloggers liken dit: