fbpx
voeten omhoog in thailandOpmerkelijk Uitgelicht 

Voeten omhoog in Thailand? Denk twee keer na!

Wil je de voeten omhoog in Thailand doen? Gewoon, om even de benen te strekken of te relaxen? Denk dat goed na, want het is niet gepast.

Een paar jaar geleden gingen er foto’s op het Thaise internet viraal. Het betrof 2 anonieme buitenlandse toeristen die hun voeten op een hoofdsteun in een Thaise trein leggen.

Not done

Zacht gezegd: dat is echt not done. In de Thaise cultuur worden de voeten namelijk gezien als het laagste en dus het meest smerige deel van het lichaam. Het hoofd is daarentegen het hoogste deel. En die combinatie gaat dus niet samen.

voeten omhoog in thailandDe foto’s van de buitenlanders met de voeten omhoog in Thailand werden gedeeld in een lokale Facebookgroep in de Noord-Thaise provincie Lampang. Toevallig was de trein op weg van die stad naar Chiang Mai.

‘Dit is ongepast. Onze culturen zijn weliswaar verschillend, maar ik denk dat ieder land hun inwoners manieren moet bijleren’, aldus de anonieme gebruiker op Facebook.

Niet de eerste keer

De meeste Facebookgebruikers reageren eveneens boos. Zo vraagt iemand zich af waarom diegene die foto’s maakte niet de conducteurs op de hoogte stelde hiervan.

Het is overigens niet de eerste keer dat locals zwaar beledigd raken door het lompe gedrag van toeristen. Al eerder ging een video van een Thaise man viraal, nadat een vrouwelijke backpacker weigerde om haar stinkvoeten van zijn hoofdsteun te halen.

Lees ook