Voetballer Paul Mulders naar Chiangrai United

paul muldersDe Nederlands-Filipijnse profvoetballer Paul Mulders verlaat ADO Den Haag voor een avontuur in Thailand. De 32-jarige aanvallende middenvelder gaat spelen voor de club Chiangrai United uit Chiang Rai.

Mulders wordt niet de enige Nederlandse profvoetballer in Thailand, ook Adnan Barakat is te bewonderen op de Thaise velden in het shirt van Muangthong United. Saillant detail is dat de club uit het noorden van Thailand pas in 2009 werd opgericht en twee jaar later al in de Thai Premier League (de hoogste divisie in het Thaise voetbal) uitkwam. De club speelt in het Thaicom United stadion, dat plaats biedt aan 8.500 toeschouwers.


Paul Mulders ook Filipijns international

In Nederland kwam Mulders naast eredivisionist ADO Den Haag uit voor het inmiddels failliete HFC Haarlem, Cambuur, FC Omniworld en AGOVV Apeldoorn, dat onlangs ook failliet ging. In 2011 werd Mulders, die een Filippijnse moeder heeft, opgenomen in de selectie van het Filippijnse voetbalelftal in de aanloop naar de dubbele wk-kwalificatiewedstrijd tegen Sri Lanka. Op 29 juni 2011 maakte hij als linksback zijn debuut in het Filippijnse nationaal elftal in een wedstrijd die met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Sri Lanka.

“Ik kreeg een mailtje dat Chiangrai United geïnteresseerd in mij was. Ze hadden mij op een toernooi met het Filipijns elftal zien spelen en hadden gehoord dat ik weg mocht van ADO Den Haag”, aldus Mulders tegenover de website AdoFans.

Geld verdienen in Chiang Rai

“Ik vind het wel jammer dat ik hier weg ga, want het is een hartstikke leuke groep met gasten en dat ga ik wel missen. Maar ik ben nu 32 en ik wil voetballen. Dat kan ik dus nu gaan doen in Thailand. Er was ook nog wel wat belangstelling vanuit Nederland, maar ik ga eigenlijk een beetje voor het avontuur. Daarnaast kan ik daar natuurlijk wat geld verdienen.”

Dat Paul Mulders Aziatisch bloed in zich heeft maakte de keuze om naar Thailand te verkassen wel makkelijker. “Dat heeft natuurlijk wel meegespeeld. De temperatuur daar, het eten en de cultuur spreken allemaal erg aan. Maar ik ga in principe voor het voetbal. Komende week ga ik over mijn contract onderhandelen en als dat rond is kom ik terug naar Nederland om hier nog wat zaken te regelen. Daarna vertrek ik voor twee jaar naar Chiang Rai in Thailand.”

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.