Vluchten Chiang Mai geschrapt vanwege Yi Peng

Heb je tickets voor een vlucht van- of naar Chiang Mai tussen 21 en 23 november? Check deze dan voor je vertrek. Vanwege Yi Peng worden bijna 150 vluchten geschrapt. 

Yi Peng is het festival van het licht, dat tegelijkertijd plaats vindt met Loy Krathong. Bij deze laatste worden verlichte bootjes te water gelaten. Bij Yi Peng gaat het om papieren ballonnen.


In Chiang Mai wordt de hemel tijdens deze dagen verlicht door duizenden ballonnen.  Een magnifiek en betoverend schouwspel, maar ook gevaarlijk. Bij tijd en wijle stort een van deze ballonnen brandend naar beneden. Elk jaar branden er huizen af tijdens Yi Peng.

Gevaarlijk

Het is ook een gevaar voor het vliegverkeer. De ballonnen stijgen namelijk tot een flinke hoogte op en kunnen zo in botsing komen met een vliegtuig. Omdat voor te zijn heeft Chiang Mai Airport tussen 21 en 23 november bijna 150 vluchten geschrapt of een nieuwe vertrekdatum gegeven.


Mocht je dus tickets hebben voor die dagen, of was je van plan om tijdens die dagen van- of naar Chiang Mai te gaan, pas dan je plannen aan. Of check of je vlucht wel gaat. Sta je in ieder geval niet voor niets op het vliegveld.

En ga kijken in het centrum naar dit mooie schouwspel. Vooral bij de rivier heb je goed overzicht. Let wel, het is tijdens deze dagen megadruk in het centrum van Chiang Mai.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.