fbpx
Vliegtuigmaaltijden is niet voor iedereen een feestEten en drinken Nieuws 

Vliegtuigeten niet voor iedereen een feest

Vliegtuigmaaltijden is niet voor iedereen een feestWaar iedereen mee te maken krijgt, wanneer hij de lange vlucht naar Thailand maakt, dat zijn de maaltijden die twee keer geserveerd worden. Het fenomeen vliegtuigeten is niet voor iedereen een feest.

Het eten in een vliegtuig valt namelijk meestal tegen. Vooral in de economy class. Dus: hoe kun je je reis wat smakelijker maken?

Ik vind het eten in een vliegtuigeten meestal smakeloos. Maar je kunt aan de stewardess extra zout en peper vragen. Dan streel je heel even je smaakpapillen. Dit kun je ook doen voor belegde broodjes, die bijvoorbeeld op mijn laatste vlucht werden rondgedeeld.

Er zijn ook passagiers die peterselie en basilicum meenemen of hun eigen zoutvaatje, heb ik eens gelezen. Bedenk wel. Je droogt sneller uit in een vliegtuig, helemaal in combinatie met zout. Dus drink een extra glas water.

 
Gerookte zalm

Wat iemand mij vertelde was dat zij zelf haar favoriete theezakjes meenam en de stewardess een bekertje heet water vroeg. Maak hiermee zelf je thee, smaakt meteen een stuk beter. Wat je ook kunt doen is een wrap met kip of gerookte zalm in aluminiumfolie meenemen of thuis wat broodjes ham en kaas smeren. En fruit in een bakje of boterhamzakje doen. Zoals mango, druiven, banaan, stukjes appel en ananas. Ook lekker, maar wel wat prijzig, is in de vertrekhal sushi kopen en die in een bakje (laten) doen voor Vliegtuigeten niet voor iedereen een feestonderweg. Wel goed de deksel aandrukken.

Magnetron

Nog een ideetje. Boek van tevoren een plek in de buurt van de keuken. Hier gaan de maaltijden in de magnetron en is de trolley des te sneller bij jou. Daardoor heb je de meeste keuzemogelijkheden. Mijn ervaring is om nooit iets met pasta te nemen. Want klef en geen smaak. Altijd rijst als het even kan.

Leg je verwachtingen niet high in the sky. De smaak van voedsel zo hoog in de lucht is sowieso anders en vlakker. Je smaakpapillen reageren in deze situatie nu eenmaal niet hetzelfde als thuis of in een restaurant. Het blijft behelpen. Maar je kunt je maaltijd altijd nog veraangenamen met een of twee glazen wijn. Die zijn toch gratis. Bedenk wel dat de werking van alcohol in de lucht drie keer zo sterk is door het verschil in luchtdruk.

VliegtuigmaaltijdChefkok

Toch zijn er hier ook revoluties gaande. Steeds meer maatschappijen nemen afscheid van de magnetronmaaltijd en gaan over op vers en zo lekker mogelijke gerechten. Voor zover dat mogelijk is. Ook worden er chefkoks ingehuurd om menu’s samen te stellen.

Was de maaltijd, die op je inklaptafeltje werd gedropt, voorheen iets wat er nu eenmaal bij hoorde en een sluitpost was. Tegenwoordig heeft het steeds meer de aandacht. Vooral op langeafstandsvluchten.

Maar tot nu toe vind ik het nog niet echt geweldig, de maaltijd in een vliegtuig. En dan kan een beetje extra peper en zout wonderen doen.

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: