fbpx
vliegen vanaf don mueang airportPraktische informatie Uitgelicht 

Vliegen vanaf Don Mueang Airport: hoe en wat

Goedkoop ticket voor een binnenlandse vlucht gescoord? Dan is de kans aanzienlijk dat je gaat vliegen vanaf Don Mueang Airport in Bangkok.

Voor wie het niet weet: de Thaise hoofdstad telt twee vliegvelden. Suvarnabhumi Airport (waar je vanuit Nederland of België landt en ook weer vertrekt) en Don Mueang Airport.

Tot zo’n 12 jaar geleden deed Don Mueang dienst als internationaal vliegveld. Maar de luchthaven groeide uit haar jasje, waardoor er een splinternieuwe luchthaven aan de andere kant van de stad uit de grond (of beter gezegd: het moeras) werd gestampt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Love this old school airport #donmueang #bangkok #airportlicious

Een bericht gedeeld door Mark W (@nakluamark) op


Vliegen vanaf Don Mueang Airport was niet meer mogelijk en het vliegveld ging dicht. Niet voor lang, want door de opkomst van de prijsvechters kon Suvarnabhumi het niet meer aan.

Prijsvechters vanaf Don Mueang

En dus werd besloten om Don Mueang weer te openen en alle prijsvechters in het vervolg vanaf daar te laten vliegen. Het tweede vliegveld van Bangkok onderging een grondige renovatie en vandaag de dag is het weer volop in bedrijf.

Als je een goedkoop ticket hebt gescoord voor een binnenlandse vlucht (bijvoorbeeld naar Chiang Mai, Phuket of Surat Thani), dan is de kans erg groot dat je gaat vliegen vanaf Don Mueang Airport.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een Skytrainverbinding vanuit het centrum van de stad naar het vliegveld. Echter, die is er nog niet. Wel kun je de Skytrain of ondergrondse MRT nemen tot aan station Mor Chit (Skytrain) en Chatuchak (MRT).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mr.Pholake navigamoon (@pholake_navigamoon) op


Daarna kun je kiezen voor een shuttlebus of de taxi. De bus brengt je voor 30 baht naar het vliegveld. De taxi is weliswaar duurder, maar ook sneller.

Heb je veel bagage bij je? Dan kun je vanaf je accommodatie meteen een taxi nemen. Of pak de shuttlebus vanaf Khao San Road, Lumpini Park of Pratunam.

Voldoende reistijd

Neem in alle gevallen voldoende reistijd in beslag, omdat het verkeer in Bangkok onvoorspelbaar is. Het kan zijn dat je zo op het vliegveld bent, maar voor hetzelfde geld duurt het ruim een uur.

Vliegen vanaf Don Mueang Airport is eenvoudig. Terminal 1 is voor internationale vluchten (bijvoorbeeld naar Cambodja, Laos, Maleisië, Singapore etc.) en Terminal 2 voor de binnenlandse vluchten. Daarna wijst het zich vanzelf.

Lees ook