fbpx
Nok AirUitgelicht Vliegtickets 

Vliegen met Nok Air

Binnenlandse vluchten zijn in Thailand erg goedkoop. Dat komt doordat er zoveel prijsvechters zijn. Nok Air is er daar eentje van.

Een retourtje Bangkok – Chiang Mai (de tweede grote stad van Thailand) hoeft in de regel niet meer dan 100 euro per persoon te kosten. En dan ben je al duur uit. Een van de goedkoopste prijsvechters is Nok Air.

Naast Thai AirAsia zijn zij ook erg agressief in hum marketingstijl. Ze adverteren veel en overal. Je kunt nauwelijks aan ze ontkomen. Maar er zit een addertje onder het gras. Het spreekwoord ‘Buy cheap, get cheap’.

Laat ik voorop stellen dat Nok Air mijn favoriet is als het gaat om Thaise vliegmaatschappijen voor binnenlandse vluchten. Goede service, zowel bij het inchecken als bij op de vlucht zelf. Hoe kort die ook duurt (naar Chiang Mai duurt de vlucht 1 uur en 10 minuten) er is altijd ruimte voor een versnapering. Vaak een broodje en water.

Bij Nok Air heb je ook geen gedoe met je bagage. Niet van tevoren inchecken, zoals andere willen (anders bij betalen). Of ervan uitgaan dat je alleen handbagage hebt. En als je toch een koffer incheckt, dan willen sommige prijsvechters dat kilos inkoopt. Vergeet je dat, dan wordt dat alsnog een duur vluchtje. Dat heb je allemaal niet bij Nok Air. Ze zijn

Nok Air

duidelijk: je mag 15 kilo inchecken en zeven kilo handbagage hebben.

Gate change

Tja, en nu dat addertje onder het gras. Doordat ze zo goedkoop zijn, hebben ze vaak de slechtste tijdslots op een vliegveld. Dat leidt tot vertragingen. Die kunnen soms aardig oplopen. Ze willen ook wel eens er pardoes een vlucht uitgooien. Dat lossen ze vaak erg goed op, door je een andere vlucht (zelfs bij de concurrent) aan te bieden.

Daarnaast zijn er aardig wat incidenten geweest met vluchten van Nok Air. Geen echt ernstige, vliegtuigen naast de baan en zo. Maar dit zijn zaken waar je als vakantieganger niet op zit te wachten. En… ik heb nog nooit een vlucht met Nok Air gehad, zonder dat een gate-change voorafging. Ik reken er zelfs op.

Samenvattend: Ik blijf met ze vliegen, maar ik ben wel voorbereid dat er zaken misgaan. Het ‘buy cheap, get cheap’ is een gouden regel die hier zeker op gaat.

Lees ook

%d bloggers liken dit: