fbpx
Vliegen met AirAsia vanaf Don Mueang AirportAchtergrond Airlines Uitgelicht 

Vliegen met AirAsia vanaf Don Mueang Airport

Thailand kent veel prijsvechters. Vliegen met AirAsia vanaf Don Mueang Airport is een van de opties die je hebt voor goedkope vliegtickets.

Als je vanuit Nederland of België naar Thailand vliegt, dan land je altijd op Suvarnabhumi Airport.

Vliegen met AirAsia vanaf Don Mueang AirportDit is de grootste luchthaven van Bangkok. Maar de stad heeft nog een tweede vliegveld: Don Mueang Airport, de plek van de prijsvechters.

Naast vliegen met AirAsia vanaf Don Mueang Airport kun je ook met andere maatschappijen zoals Nok Air, Tiger Air of Lion Air vanaf deze luchthaven vertrekken. Maar AirAsia is verreweg de grootste en meest bekende budgetairline.

Zo kun je niet alleen binnen Thailand voor een appel en een ei vliegen, maar ook naar landen als Maleisië, Cambodja, Singapore, Myanmar en zelfs Japan. Met een beetje zoekwerk profiteer je vaak van prachtige aanbiedingen.

Vliegen met AirAsia vanaf Don Mueang Airport deed ik bijvoorbeeld naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Een leuke afwisseling voor een paar dagen. Een retourticket kostte mij slechts 2.200 baht, ten tijde van een redelijke eurokoers zo’n 55 euro. Inclusief alles. Het enige nadeel van vliegen met AirAsia vanaf Don Mueng Airport is de bereikbaarheid van het vliegveld.

Vliegen met AirAsia vanaf Don Mueang AirportVliegen met AirAsia vanaf Don Mueang Airport

De makkelijke manier om er te komen is door een taxi te nemen. Met het openbaar vervoer kan het wel, maar het duurt veel langer.

Zo moet je eerst de BTS naar Mor Chit nemen, om vanaf daar met de shuttlebus (30 baht) verder te reizen. Of door een taxi of een minibusje te nemen vanaf datzelfde Mor Chit BTS.

Voor de rest is het tweede vliegveld van Thailand een prima luchthaven. Je vindt er voldoende restaurants en koffieshops en er is gratis Wifi.

Wil je dus voor weinig binnen of naar landen rond Thailand vliegen? Dan weet ik zeker dat je dit vanaf dit vliegveld gaat doen.

Lees ook