fbpx
vlaggen op de Thaise strandenAchtergrond Laatste nieuws 

Wat betekenen de vlaggen op de Thaise stranden?

Iedereen weet dat je bij een rode vlag niet moet gaan zwemmen. Dat is in Thailand niet anders dan op andere stranden. Maar er zijn nog veel andere kleuren. En wat betekenen die vlaggen op de Thaise stranden dan?

Stel je voor, je komt op een zonnige dag op een van de stranden van Phuket. Er hangt een blauwe vlag. “Een blauwe vlag?” hoor je jezelf vertwijfeld afvragen. “Mag ik nu zwemmen of niet?”. En er zijn nog veel meer kleuren. Je hebt rood/geel, geel en ook nog rood/wit geblokt. Ben je de weg al kwijt?

Zeker in tijdens de regentijd in Thailand zijn deze vlaggen erg belangrijk. Ze waarschuwen je, en als je de waarschuwing opvolgt, dan blijft je vakantie leuk. Dus laten we alle kleuren eens op een rijtje zetten.

vlaggen op de Thaise strandenBelangrijkste vlaggen op de Thaise stranden

  • De gele vlag: Het is gevaarlijk om te baden of te zwemmen. Meestal heeft dit te maken met het weer. Drijvende voorwerpen zijn verboden.
  • De rode vlag: Het is verboden te baden of te zwemmen.
  • De rood-gele vlaggen: Het gebied tussen de twee vlaggen is een bewaakte zone. Strandwachten houden binnen deze zone toezicht. Watersport is in deze zone verboden.
  • De zwart-wit geblokte vlaggen: In de zone tussen de twee vlaggen mag u aan toegestane watersporten doen.
  • De blauwe vlag, die houdt in dat er in het water activiteiten mogen worden gehouden.
  • De rood/wit blokte vlag;  ga dan zo snel mogelijk het water uit. De zee wordt in verband met een dreiging geëvacueerd.

Het is erg belangrijk om als je op het strand bent en je wilt gaan zwemmen, telkens weer te kijken welke vlag er hangt. Regelmatig verdrinken er mensen in de Thaise badplaatsen omdat ze niet ip de hoogte zijn van de Thaise vlaggen en de betekenis van hun kleurenen.

Vaak wanneer het mis ging, hing er een rode of gele vlag en werd zwemmen dus afgeraden. Je begeeft jezelf, maar ook anderen (denk aan de badmeesters) in potentiële gevaarlijke situaties.

Lees ook

%d bloggers liken dit: