Hoe zit dat met een visum voor Thailand?

Als je op vakantie naar Thailand gaat heb je een visum nodig. Maar hoe werkt dat? Moet je zo’n visum voor Thailand van tevoren aan vragen? Allemaal vragen waar we een antwoord op proberen te geven.

De meeste toeristen zullen per vliegtuig naar Thailand komen.  Als je een Nederlands paspoort hebt, krijg je op het vliegveld een visum in je paspoort dat 30 dagen geldig is. Dat bestaat uit een stempel met daarin de datum van aankomst, plus een formuliertje dat je zelf hebt ingevuld waar je verblijft en met welke vlucht.


Dit formuliertje krijg je vaak al tijdens de vliegreis. Anders is hij vrij te krijgen op het vliegveld bij de douane.
Visa run

Let op! Als je over het land of het water Thailand binnenkomt kan je maar een visumvrije entree voor vijftien dagen krijgen. Dit is een instinker voor mensen die een uitstapje maken naar Birma of Laos.

Overtreding van de visumregels is een zwaar vergrijp in Thailand. Je kunt een jarenlang inreisverbod plus boete krijgen. Wees dus voorzichtig!

Visum voor Thailand

Verlengd visum voor Thailand

Als je langer dan 30 dagen in Thailand blijft of naar andere landen bent geweest, dan moet je het visum verlengen of vernieuwen Als je visum voor Thailand bijna afgelopen is, kan je het best een zogeheten visa run maken.

Hiervoor moet je even de grens van Thailand overgaan. Binnen Thailand zijn altijd voldoende mensen die deze visa runs moeten maken en vaak ook de goedkoopste manieren weten. Ook zijn er veel plaatselijke reisbureaus die deze visa runs aanbieden.

Als je langer dan dertig dagen in Thailand wilt blijven, of een enkel/open vliegticket naar Thailand hebt, dan heb je een Thai visum nodig. Bij de Thaise Consulaat in Amsterdam of op de Thaise Ambassade in Den Haag kan je voor 30 Euro een visum voor zestig dagen aanvragen. Hier kan je ook een double entry visum of een multiple entry visum aanvragen.

Met een multiple enrty visum krijg je eerst zestig dagen in Thailand waarna je het land moet verlaten. Als je hierna weer terug komt in Thailand krijg je wederom een visum voor zestig dagen. Ideaal dus als je een langere reis door Azië maakt waarbij je meerdere keren Thailand wilt bezoeken.

7 Comments - Write a Comment

 1. Ik begrijp niet dat een artikel wat vol met fouten staat hier herplaatst wordt.
  Geeft alleen maar foutieve informatie.

  Reply
 2. · Edit

  Advies: Ga naar de website van het Thaise Consulaat en je vind er alle info die je nodig hebt. Er wordt allerlei kretologie geslaakt waardoor veel mensen op het verkeerde been worden gezet! Ook deze blog staat vol fouten!

  Reply
 3. Jammer dat de eerste zin al niet klopt.
  Als je met het vliegtuig naar Thailand op vakantie gaat heb je namelijk GEEN visum nodig, tenzij je voornemens bent langer dan 30 dagen te blijven.
  Als je korter dan 31 dagen gaat ga je dus ook NIET in de rij visa on arrival staan en je krijgt ook GEEN visum voor 30 dagen in je paspoort.
  Het enige wat je krijgt zijn twee stempels in je paspoort, op grond van de VER. Dat staat voor Visa Exemption Rule. Dat is dus de regel die vrijstelling verleent met betrekking tot een visum.
  Het ‘formuliertje’ bestaat uit twee delen, de arrival card die u bij aankomst bij Immigration moet inleveren, en de departure card die u moet bewaren en bij vertrek bij Immigration moet inleveren.

  Reply
  1. We probeerde het een beetje simpel te houden… 😉

   Reply
   1. Leuk geprobeerd. Maar als je het simpel wilt houden kun je beter niet aan het hoofdstuk Visa voor Thailand beginnen…

    Reply
    1. 🙂 plus nog een paar is 15.. 😉

     Reply
 4. Uw informatie over een 60 dagen visum is niet geheel juisr. Medio november 2015 is het tweemaal 60 dagen visum met multiply entry afgeschaft. Je moet nu een visum met multiply entry aanschaffen, een jaar geldig en kosten € 150.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.