Visit Thailand card: geen pinkosten meer

Geen zin in duur pinnen in Thailand? Dan is er goed nieuws, want met de Visit Thailand card hoef je niet langer geld uit de muur te trekken en hiermee op zak te lopen.

De Visit Thailand card is een idee van geldwisselaar Super Rich. Het is ontworpen om toeristen door Thailand te laten reizen zonder grote bedragen op zak te hebben.


Deze betaalkaart is meteen bij aankomst op Suvarnabhumi Airport beschikbaar. Het werkt als volgt: je gaat naar het kantoortje van Super Rich nabij de Airport Rail Link.

Daar wissel je jouw euro’s om in Thaise baht. Het voordeel van Super Rich is dat zij altijd betere koersen hanteren dan de traditionele Thaise banken.

Vervolgens betaal je een fee van 150 baht (zo’n 4 euro) en vervolgens krijg je een betaalpas met daarop het door jou gewisselde bedrag.

Bijvoorbeeld: je wisselt 1.000 euro om en krijgt dan zo’n 37.500 baht gestort op jouw kaart. Met deze Visit Thailand card (van Master Card) kun je vervolgens op tal van plekken betalen; zoals in winkels, supermarkten etc.

Geen dure opnamekosten meer

Daardoor hoef je nooit meer met veel geld op zak over straat te gaan en bespaar je op de pinkosten, waar je anders zo 5 euro per opname aan kwijt bent.

Via een app kun je vervolgens in de gaten houden hoeveel geld er nog op je kaart staat. Opwaarderen kan bij elk wisselkantoor van Super Rich.

Mocht er aan het einde van je vakantie nog geld op je kaart staan, dan kun je dit bij de geldautomaat eruit trekken.

7 Comments - Write a Comment

 1. Kan je er nu mee pinnen bij een ATM zonder kosten?

  Reply
  1. Je kan ermee pinnen, maar tegen een fee.

   Reply
 2. Alleen op Suvarnabhumi kennen ze zelfs dat systeem NIET…
  Dus je info helpt geen kat vooruit…

  Reply
 3. Voordeel is dus ook, dat wanneer je geld op je card hebt staan, kleine bedragen kan pinnen zonder nodige kosten. Goed idee van Thailand

  Reply
 4. Wellicht dat je in dure winkelcentra met deze kaart terecht kan maar niet op de markten en bij streetfoodstands. Ook niet bij eenvoudige hostels.

  Reply
  1. Dat klopt. Maar je kunt aan het begin van je reis wel voldoende geld op de kaart zetten dat je tijdens je verblijf kunt pinnen. Zo loop je nooit met veel cash op zak, maar heb je wel voldoende bij je voor dit soort uitgaven.

   Reply
 5. Raak hem niet kwijt! Bij heel veel winkels en tankstations in Thailand benodigt men geen pincode of handtekening als je met een Thaise debit card betaalt. Even het pasje door het apparaatje trekken is voldoende en je krijgt een debit slip mee waar jou handtekening niet opstaat/ophoeft.

  Dit betekent dus dat iedereen die in bezit is van jouw debit card, deze zonder benodigde handtekening check of pin als betaalmiddel kan gebruiken.

  Bewaar hem dus altijd goed bij je, altijd en overal.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.