fbpx
Visakha BuchaBoeddhisme Uitgelicht 

Visakha Bucha: geen alcohol te koop komende zaterdag

Komende zaterdag is het Visakha Bucha dag in Thailand, een van de belangrijkste dagen van het jaar van het land. Tijdens de eerste volle maan in de zesde maand vieren alle boeddhisten de geboorte, verlichting en dood van Boeddha. Op de westerse kalender kan dit festival tussen april en juli plaatsvinden. Meestal is dit in mei.

Visakha Bucha dag is een blije dag voor alle Thai, waarop ze hun geloof vieren door goede daden te verrichten. Tempels worden versierd, gelovigen nodigen mensen uit in de tempel en delen samen eten en drinken.

Overal zie je kaarslichtjes en iedereen trekt naar zijn plaatselijke tempel. Het Visakha Bucha heeft als doel om anderen geluk te brengen en dat is iets wat de Thai graag doen.

Visakha BuchaHet is ook een dag waarop veel Boeddhisten zich extra inspannen om zich aan de vijf voorschriften van de Boeddhistische leer te houden, waaronder ook de onthouding van alcohol valt.

Vrijwel alles dicht

Tijdens deze dag houden vrijwel alle horecagelegenheden de deuren gesloten. Hoewel, in hotels wordt wel alcohol geschonken. En het kan zijn dat je in kleine winkeltjes een biertje kunt scoren. Wil je per se op deze dag genieten van alcohol? Sla dan van tevoren in.

Visakha Bucha dag is in de Boeddhistische landen van alle stromingen een nationale feestdag. Naast Thailand wordt deze dag onder andere ook gevierd in landen als Laos, Cambodja, Myanmar, Sri Lanka, Vietnam, China, Indonesië, Bhutan en Nepal. De verkoop van alcohol is tijdens deze dag vaak ten strengste verboden!

Deze bijzondere Boeddhistische feestdag biedt daarom een unieke gelegenheid om dit alles van dichtbij mee te kunnen maken in een lokale tempel waar dan ook. Op deze momenten zijn de tempels vol van activiteiten. Houdt wel rekening met gepaste kleding en fotograferen mits discreet, is geen enkel probleem en zal zeker mooie plaatjes opleveren. De Thai heten iedereen welkom in de tempel.

Lees ook

%d bloggers liken dit: