fbpx
vijftig jaar celNieuws 

Vijftig jaar cel voor Brit vanwege drugshandel

vijftig jaar celEen voormalige Britse militair is veroordeeld tot vijftig jaar cel in Thailand vanwege de handel in ecstasy. Het is een wijze les dat drugs in Thailand absoluut not done is.

De moeder van de jonge Brit (26) is radeloos. Maar de Ratchada Criminal Court in Bangkok was onverbiddelijk met de uitspraak: vijftig jaar cel voor de man die betrapt werd met 200 ecstasypillen op zak. Overigens zat de ex-militair al acht maanden in de beruchte Klong Prem-gevangenis.

Vijftig jaar cel in Thaise gevangenis is als de hel

Volgens zijn moeder was hij daar vermagerd en zijn tanden zijn verrot. Hij zat met maar liefst 78 gevangenen in een cel die geschikt is voor 22 personen. In die acht maanden tijd zag hij andere gedetineerden neergestoken en verkracht worden. Een andere celgenoot raakte zijn oor kwijt toen die er werd afgebeten tijdens een vechtpartij. Nee, de Thaise gevangenissen zijn op geen enkel vlak te vergelijken met die in Nederland.

De vader van de Brit heeft een restaurant in Pattaya. De jongeman werd op een steenworp afstand van die plek in een supermarkt betrapt met de pillen op zak. Een Australische vriend had ook nog eens 60 pillen bij zich. Wat de straf van de Aussie is, daar is overigens niets over bekend.

Deze zaak laat maar weer eens zien dat je maar beter nooit aan drugs in Thailand kunt beginnen. Niet alleen het importeren, maar ook niet het verhandelen of zelfs het gebruiken van drugs. Hoe verleidelijk het ook is. In Bangkok worden in de populaire uitgaansgebieden regelmatig drugs aangeboden. Zo is Sukhumvit Soi 13 een plek waar vaak cocaïne en andere soorten drugs verhandeld worden.

Begin er niet aan, want een straf van vijftig jaar cel is het niet waard. En zoals gezegd: de cel in Thailand is een hel. Knoop dat dus heel goed in je oren!

Lees ook

%d bloggers liken dit: