Vijf leuke souvenirs uit Thailand

Wat is er nu leuker dan thuis komen van je vakantie, je koffer uit te pakken en dan al die leuke souvenirs uit Thailand tegen te komen?

Laten we eerlijk zijn. Op het moment dat je thuis weer in je hadden houdt, heb je geen idee meer waarom je juist deze punthoed of T-shirt hebt gekocht. In Thailand was je er meteen helemaal weg van. En dat is ook prima. Het houdt jouw herinneringen aan de trip vers. En het zijn ook originele kadootjes om aan vrienden te geven.


Tips voor souvenirs uit Thailand

Ik heb een lijstje van vijf souvenirs uit Thailand samengesteld waarmee je zeker mee thuis kan komen of cadeau kan geven aan familie en vrienden.

souvenirs uit Thailand1. De gekleurde punthoed

De gekleurde punthoed mag simpelweg niet ontbreken in je koffer vol souvenirs. In de meeste gevallen gekocht toen je jolig (en misschien een beetje beschonken) was. Kun jezelf al voorstellen hoe deze hoed die ene altijd-lollige-oom staat?

2. Houten kikker 

‘Rits, rits, rits’ klinkt het. Je kent het geluid niet en kijkt op als je ergens zit te eten. Dan staat er een vriendelijke, oude dame naast je te lachen en met een houten stokje over de rug van de een houten kikker aan het strijken. Leuk voor je ouders, denk je bij jezelf. En je koopt ’m.

3. Het Chang of Singha-hemdje

In Thailand is het warm, heel erg warm. En dus wil je het liefst zo min mogelijk kleren dragen. Je loopt door Bangkok, hebt tijdens je eerste avond zo’n typisch Thais biertje gedronken en ziet nu een hemdje hangen met de logo’s van Chang of Singha. Mag niet ontbreken in je koffer als je in Thailand bent geweest!

4. De Muay Thai-broek

souvenirs uit ThailandJe bent voor het eerst in Thailand en ziet een Muay Thai-gevecht. Je wil ook een bokser zijn en komt op de markt die broekjes tegen. Cool ook, al die kleuren. En ook leuk voor thuis… toch?

5. Een speelgoed tuk tuk van een bierblikje

‘Een tuk-tuk gemaakt van een bierblikje, wat grappig’, denk je. Je komt ze vooral in de winkelcentra tegen. Meestal gemaakt door een dakloze die een zakcentje wil bijverdienen. Mooie gedachte natuurlijk. En leuk om weg te geven als je eenmaal weer terug bent. Je maakt er vast iemand blij mee!

Heb jij nog aanvullingen op deze lijst met van souvenirs uit Thailand? Die niet in je koffer mogen ontbreken? Vul de lijst hieronder dan aan!

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.