fbpx
Bestemmingen Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Vier prachtige plekken in Thailand

Iedereen kent Bangkok, Chiang Mai, Pattaya en Phuket. Maar Thailand is meer dan die steden. We geven je vier prachtige plekken in Thailand als voorbeeld.

Khao Sok National Park

Dit is een van de mooiste wildreservaten in Thailand. Het park bestaat uit levendige rivieren en meren, kalksteenformaties en tropische bossen. Je kunt diverse soorten wildlife tegen het lijf lopen:

Olifanten, beren, herten, Maleisische tapirs en diverse soorten apen. Zoals de macaques, langurs en de gibbons.

Maak een jungle-tocht, bewonder de prachtige watervallen, of maak een duik in een van de vele vijfers en meren. Of ga gewoon in het gras liggen en geniet van het geweldige uitzicht en de bergen aan de horizon.

Phanom Rung

Dit Hindoese heiligdomcomplex ligt in de buurt van Nang Rong dorp. En dat ligt weer in het midden van een uitgestorven vulkaan in het noordoosten van Thailand. Het tempelcomplex werd  dat door de Khmer-cultuur gebouwd.

Het wordt gezien als het huis van de Godin Shiva. Het bestaat uit prachtige architectuur van zandsteen en lateriet. Tijdens het Phanom Rung Festival zijn er prachtige lichtshows te bewonderen.

Pai

prachtige plekken in ThailandPai is een favoriete bestemming voor backpackers en toeristen van van laidback vakanties houden. Van hieruit kun je de hele regio willen verkennen. Je kunt een trektocht door de heuvels maken. Er zijn prachtige watervallen met hotspings.

Het is een van de mooiste plekken in Thailand om te wildwatervaren of te kajakken. Daarnaast heeft Pai een adembenemend landschap. Met recht een van in onze opsomming van prachtige plekken in Thailand.

Railay

Railay is een klein schiereiland dat alleen per boot toegankelijk is. Hoge kalksteenkliffen versperren de doorgang naar het vaste land. Deze kliffen oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op bergklimmers van over de hele wereld.

Het prachtige uitzicht op de ongerepte stranden en aangelegde tuinen, weelderige groene omgevingen en een ontspannende ambiance biedt een ideale vakantieplek. Zeker als je het haastige en jachtige leven even achter je wilt laten.

Lees ook