fbpx
fietspaden in chiang maiChiang Mai Nieuws Uitgelicht 

Vier nieuwe fietspaden in Chiang Mai

fietspaden in chiang maiGoed nieuws voor fietsliefhebbers in Noord-Thailand. Er komen namelijk nieuwe fietspaden in Chiang Mai. De eerste wordt al in april geopend.

Fietsen wordt steeds populairder in Thailand. Steeds vaker zie je groepjes wielrenners of mountainbikers en ook in de steden stappen steeds meer mensen op de fiets om zich zo snel te kunnen verplaatsen. In Bangkok zijn onlangs verschillende fietspaden aangelegd – onder meer rond Suvarnabhumi Airport en in het oude centrum Rattanakosin – en nu is ook de stad Chiang Mai aan de beurt.

Fietspaden in Chiang Mai

De provincie Chiang Mai trekt namelijk 40 miljoen baht uit voor de aanleg van vier nieuwe fietspaden in Chiang Mai stad. Dit wordt gedaan om de stijgende vraag tegemoet te komen. Bewoners en toeristen kunnen vanaf april terecht op de 5 kilometer lange route tussen Chiang Mai International Convention en Exhibition Centre en het Huai Tueng Thao reservoir.

Volgens de provinciale autoriteiten worden nieuwe fietspaden in Chiang Mai gerealiseerd om ‘de gezondheid van bewoners te bevorderen’. De provincie Chiang Mai telt meer dan 70 verschillende fietsclubs en het aantal fietsers is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. Andere nieuwe fietspaden in Chiang Mai zijn een 13,5 kilometer lange route langs het kanaal in de stad.

Verder komt er een 9,7 kilometer lange route naar Wiang Kum Kam in het district Saraphi en een 18 kilometer lang fietspad van Royal Flora Ratchapruek Park naar Doi Kham en Night Safari.

“Als de fietspaden zijn aangelegd, dan kunnen bewoners en toeristen op de fiets naar verschillende gebieden rond de stad”, aldus de gouverneur van Chiang Mai. Het is te hopen dat de nieuwe fietspaden in Chiang Mai niet door auto’s gebruikt gaan worden als parkeerplek, zoals in Bangkok het geval is. Maar al met al is het een prima initiatief om de fietsers op deze manier tegemoet te komen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: