Vier bijzondere overnachtingen in Thailand      

In 2013 bezochten ruim 23 miljoen reizigers Thailand. Gevolg: grootschalige resorts schieten als paddenstoelen uit de grond. We geven je vier bijzondere overnachtingen.

Begrijpelijk, want het land is betaalbaar, de lokale bevolking is gastvrij en de afstanden zijn behapbaar. Heb je geen zin om aan te sluiten in lange rijen bij het ontbijtbuffet of je te storen aan luidruchtige vakantiegangers op het strand?


Wij zijn op zoek gegaan naar sfeervolle en kleinschalige accommodaties en bijzondere overnachtingen in Thailand en hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Olielampjes langs de bamboerivier

Langs de oevers van de River Kwai kun je overnachten in een sfeervolle safaritent. Plof neer op een stoel bij de rivier en geniet van fluitende vogels en het uitzicht over de kabbelende rivier. ’s Avonds wordt het tentenkamp verlicht met olielampjes en kun je heerlijk dineren in het restaurant.

Breng de volgende dag een bezoek aan de beruchte dodenspoorlijn en de historische Hellfire Pass in Kanchanaburi. Tip: maak vooral gebruik van de gratis audioguide. Het schetst een duidelijk beeld van de afschuwelijke geschiedenis die zich in Kanchanaburi heeft afgespeeld.

River KwaiThuis bij de Thai

Reis vanaf Bangkok met de trein naar het noorden en stap na ongeveer vijf uur uit bij Phitsanulok. Van hieruit bereik je gemakkelijk het Thaise platteland, waar je kunt overnachten in een homestay.

Bij een lokale familie thuis ervaar je de hartverwarmende gastvrijheid en snuif je de Thaise cultuur en tradities op. Rond het huis scharrelen varkens en kippen een maaltje bij elkaar. Neem een kijkje in de werkplaats van een houtsnijder en zie in een atelier hoe stoffen nog met de hand worden geweven.

’s Avonds hielpen we de vrouw des huizes met de bereiding van een Thaise curry. Ze leert je maar al te graag de fijne kneepjes van de Thaise keuken. Smullen geblazen!

IMG_4968Woudreuzen en meren

In het Khao Sok National Park in het zuiden van Thailand kun je overnachten in een drijvend huisje op een spiegelglad meer. Rotsformaties rijzen op uit het meer en vanaf je veranda zie je slingerapen tussen de woudreuzen. ’s Ochtends vroeg word je gewekt door het gefluit van tropische vogels in het regenwoud. Verwacht geen luxe: het verblijf is erg basic en je kunt je alleen wassen in het meer. Máár: de omgeving maakt dat meer dan goed.

Relaxt Robinsoneiland

Ko Hai ligt in het zuiden aan de oostkust en staat bekend als hét bounty-eiland van Thailand. Overnacht in bijzondere overnachtingen in Thailandeen bungalow op het strand: in een paar passen sta je op het poederwitte zandstrand en kun je een duik nemen in de heldere zee. Zet je duikbril op en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld voor de kust. Het eiland is gelukkig nog niet ontdekt door het massatoerisme en dus is het koraal nog onaangetast en kijk je je ogen uit. Kruip ’s avonds in een hangmat op de veranda met een verfrissende cocktail en geniet van de heldere sterrenhemel.

Je kunt deze bijzondere overnachtingen meemaken tijdens een individuele rondreis met Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Het verblijf in sfeervolle, kleinschalige accommodaties en de combinatie van bekende bezienswaardigheden en ongerepte stranden maken jouw reis onvergetelijk.

2 Comments - Write a Comment

  1. Ik woon in de buurt van Korat, Nakhon Ratchasima, en al 2 jaar naar genoegen. Ik ben de enige Farang hier in het dorp en vrijwel iedereen kent mij. Er is wederzijds respect ik zorg immers goed voor mijn vrouw en kinderen. Soms drink ik een borrel mee met de andere mannen uit het dorp en ze vertellen mij geheimpjes die ik niet altijd begrijp, Korat heeft zo zijn eigen dialect waar ook veel Isaan’s in voorkomt. Ik blijf hier leven tot mijn dood!

    Reply
  2. Als ik in Thailand verblijf doe ik dat het liefste op het Thaise platteland heerlijk is het hier ook al spreken de meeste mensen nog slechter Engels dan ik Thai spreek

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.