fbpx
Bangkok Uitgelicht Video's 

Oude video van cruise op de rivier van Bangkok

cruise op de rivier van BangkokEen prachtige oude video van een boottocht over de Chao Praya uit 1964. Het opmerkelijkste is dat het net is of de tijd heeft stilgestaan.

Michael Rogge plaatste deze video, die ik pas onlangs ontdekte, in september 2010 al op youtube. Hij schrijft erbij dat de film gemaakt is tijdens een reis van zijn vriend Hans Brinckmann die de cruise over de rivier van Bangkok samen met zijn schoonmoeder maakte in 1964. In 1992 maakte Micheal de toer zelf en merkte op dat er weinig is veranderd op en rond de Chao Praya.

Cruise op de rivier van Bangkok

Als de kleuren niet zo flets waren, typisch voor films uit het midden van de vorige eeuw, dan was ik er ook ingetuind. Het lijkt letterlijk alsof de tijd heeft stil gestaan. De boten, de mensen, de dieren, de manier van hoe boottochten worden gemaakt, alles is bijna exact hetzelfde als 30 jaar geleden. De kinderen zwemmen in het water, zelfs de kleren die de Thai dragen lijken de tand des tijd te hebben doorstaan.

Ik liet de video ook aan mijn Thaise vrouw zien. Die was ook verbaasd. Het enige wat haar opviel was dat 30 jaar geleden de rivier en de klongs (kanalen) een stuk schoner zijn dan tegenwoordig.Lees ook

%d bloggers liken dit: