fbpx
tha liAchtergrond Praktische informatie 

Via Tha Li naar Laos

tha liTha Li is een onbekende grenspost tussen Thailand en Laos. De bekendste en meest gebruikte grensovergang tussen deze twee landen is die bij Nong Khai in de gelijknamige provincie. Via de Friendship Bridge steek je de grens met Laos over richting de hoofdstad Vientiane.

Vanuit daar kiezen veel toeristen ervoor om per bus door te reizen naar de trekpleister Luang Prabang. Je kunt er ook via een andere grensovergang komen, namelijk die bij Tha Li. Tijdens een meerdaagse trip in de provincie Loei maakten we vanuit het toeristenoord Chiang Khan een trip op de motorbike naar de grensovergang met buurland Laos. Hier staat de stad Luang Prabang al aangegeven op de borden: nog 450 kilometer te gaan.

Grenspost Tha Li

Een schitterende tocht door de ongerepte natuur van een nog redelijk onontdekte provincie. De wegen naar Tha Li zijn wisselend van kwaliteit. Op het ene moment is het asfalt prima en vrijwel vrij van kuilen, niet veel later veranderd het in een zandweg met veel gaten en de nodige stenen. Na zeventig kilometer kom je aan bij de grenspost.

Op dit moment is het terrein voor de brug die over de Mehkong loopt nog een grote kale zandvlakte, waar het een aan- en afrijden is van vrachtwagens vol met zand, graafmachines en shovels. Met uitzondering van een paar restaurantjes en wat kraampjes stelt het er niet veel voor. Ook het aantal tuk tuks en bussen is nog minimaal.

Van Loei naar Luang Prabang

Daar gaat dus verandering in komen. Tha Li moet de grensovergang tussen Thailand en Laos worden voor toeristen die via het stadje in de provincie Loei naar Luang Prabang willen.

Om die grensovergang een impuls te geven is het stuk terrein voor de brug dus op de schop gegaan. Wat er precies komt is nog niet bekend, maar er zullen ongetwijfeld meer restaurants en kraampjes worden gebouwd om toeristen en Thai van eten en drinken te voorzien voor ze 380 kilometer durende trip van Tha Li naar Luang Prabang gaan maken.

Lees ook