fbpx
tijd in ThailandOntdek Thailand 

Verschil in tijd in Thailand

Het is zo’n dingetje dat je snel vergeet. De thuisblijvers op de hoogte brengen dat er een flink verschil in tijd in Thailand is. En dat je vrienden of familie je midden in de nacht opbellen. 

Thailand ligt zo’n negenduizend kilometer van West-Europa vandaan en dus in een andere tijdzone. Afhankelijk van winter- of zomertijd kan het verschil plus vijf of plus zes uur zijn.

In de wintertijd is dat plus zes uur. Als het zomertijd in Europa is, dan is het verschil plus vijf uur. Als het dus negen uur in de avond is tijdens de wintertijd, dan is het drie uur in de vroege  ochtend (of nacht) in Thailand.

Als je thuisblijvers (en werk) niet vertelt, dan is er altijd wel iemand die tijdens je vakantie een belletje geeft. Het is mij al meerdere malen overkomen. Ik heb op een gegeven moment besloten om in de nacht mijn telefoon uit te zetten.

Tijd in Thailand

Overigens werkt de klok in Thailand ook werkelijk anders. De Thaise taal deelt de klok in vier blokken van zes uur in. Ochtend, middag, avond en nacht.

Mocht je dus met een Thai afspreken om vijf uur in de avond, dan is het de bedoeling dat je om 23.00 op je afspraak bent.

Handig om te weten, zodat je niet 17.00 uur verschijnt. Zes uur te vroeg. Ja, ook dat is mij al eens overkomen.

Lees ook