fbpx
Verkopers willen stranden van Phuket weer opNieuws Phuket 

Verkopers willen stranden van Phuket weer op

Verkopers willen stranden van Phuket weer opEen paar weken geleden werden de stranden op het vakantie-eiland Phuket helemaal schoongeveegd door de autoriteiten. Niet iedereen was hier even blij mee.

Vooropgesteld: het strand van Patong Beach (en ook de andere stranden op het eiland) ziet er nu weer uit als een strand. In de afgelopen jaren liep het hier de spuigaten uit met strandstoelen en allerlei winkeltjes, waardoor je nauwelijks het idee had op het strand te liggen (zie bovenstaande foto).

Verkopers willen stranden van Phuket weer op

De Thaise junta stak daar een stokje voor en veegde het strand schoon. Verkopers willen stranden van Phuket weer op en dus kwamen zij gisteren samen om hun ongenoegen kenbaar te maken. Zij hopen dat de junta hun uiteindelijk weer toestaat om hun werkzaamheden uit te voeren.

Zo ook Jakarin Jareonjut, een verhuurder van ligbedden en parasols. “Sinds het strand is schoongeveegd, hebben velen van ons geen werk meer. En dus is er geen geld om onze families te onderhouden. Sommige verkopers hebben hun kinderen van school moeten halen, omdat zij het niet langer kunnen veroorloven.”

Meer dan veertig jaar lang op het strand

Verkopers willen stranden van Phuket weer op, omdat er volgens hen geen andere manier is om geld te verdienen. Jakarin: “Sommige verkopers doen dit werk al meer dan veertig jaar lang. Zij kunnen simpelweg niets anders. Trouwens, veel vakantiegangers liggen liever op een ligbed en onder een parasol in plaats van op een handdoekje in de felle zon. Als wij dit soort faciliteiten niet meer mogen aanbieden, dan zoeken toeristen hun heil elders wel.”

En daar kan de verkoper wel eens gelijk in hebben. Immers, de ligbedden en parasols zijn immens populair in Thailand. Niemand ligt voor zijn lol in de immens felle zon op het strand. De plaatselijke leider van de junta meldt dat hij niet wil dat de strandverkopers geen inkomsten meer hebben door deze maatregel. “Zij moeten de mogelijkheid krijgen om werk te vinden in een andere sector. Of er moeten nieuwe banen voor hen gecreëerd worden.”

Hij bevestigde dat hij zowel de positieve als negatieve reacties meeneemt en deze volgende maand met de Thaise junta bespreekt.

Lees ook

%d bloggers liken dit: