fbpx
verkoelingNieuws Video's 

Extra verkoeling in de dierentuin van Bangkok

verkoelingHet is zo warm in Thailand dat verzorgers van de dierentuin in Bangkok die dieren moeten voorzien van extra verkoeling.

April en mei zijn de heetste maanden in Thailand. De temperatuur kan dan makkelijk oplopen naar een graad of 38. Daar komt bij dat de luchtvochtigheid in deze maanden erg hoog is, waardoor het alleen nog maar warmer aan aanvoelt. Maar dit jaar lijken records te gaan sneuvelen. Volgens het Thai Meteorological Department stijgt de temperatuur in april naar 43 graden.


Liefhebbers van hitte kunnen hun borst dus natmaken, evenals de mensen die hier niet zo goed tegen kunnen. De reden voor deze hitte in Thailand is een ongebruikelijk laag aantal wolken en minder luchtvochtigheid. Het Thai Meteorological Department voorspelt een gemiddelde temperatuur van 37 tot 39 graden in Bangkok. Gemiddeld betekent dus gemeten over de hele 24 uur.

Verkoeling in de dierentuin

Het wordt dus extra zweten geblazen in de Thaise hoofdstad. Maar niet alleen voor mensen, ook de dieren krijgen de volle laag. Daarom heeft de dierentuin in Bangkok besloten om de dieren extra verkoeling te geven. Zo krijgen de chimpansees krijgen een lekker koud ijsje. Voor de olifanten is dat natuurlijk niet genoeg. Dierenverzorgers hebben daarom grote ijsblokken voor de enorme beesten uit de vriezer gehaald.  Kijk maar eens naar de video hieronder hoe dankbaar de beestjes zijn voor deze ijskoude versnapering.Lees ook

%d bloggers liken dit: