Verkiezingen: geen alcohol in Thailand

Op 24 maart zijn er parlementsverkiezingen in Thailand. Een week eerder mogen inwoners ook al hun stem uitbrengen. Beide weekeinden zal er géén alcohol in Thailand worden verkocht of geschonken.

In Thailand is het gebruikelijk om tijdens boeddhistische feestdagen een alcoholban op te leggen, dat duurt vrijwel nooit langer dan één dag. Wie nu op 17 en 24 maart in Thailand verblijft, zal deze twee weekeinden het zonder een biertje, wijntje of cocktail moeten stellen.


Het alcoholverbod gaat op zaterdagmorgen om 06.00 uur in en duurt tot zondag middernacht. Al die tijd mogen restaurants en bars geen borrel schenken en mogen supermarkten geen druppel alcohol verkopen.

Sommige uitbaters nemen het risico om een biertje in een limonadebeker te schenken, maar de politie is niet gek. Ze nemen een groot risico, ze kunnen een fikse boete krijgen of zelfs gesloten worden.

geen alcohol in Thailand

Geen alcohol in Thailand

Mocht je toch wat willen drinken, leg dan een voorraadje aan op je hotel- of appartement. En drink in je kamer of op het balkon. Altijd uit het zicht vanaf de openbare weg.

Ga dus ook niet met eerder gekochte blikken bier over straat lopen of op een terras zitten. En uiteraard is in beschonken over straat gaan helemaal een no-go.

Het is niet leuk, maar het is de wet in dit land. En gezien de strenge wetten en straffen die Thailand kent, is het maar beter om die te respecteren.

One Comment - Write a Comment

  1. Dat is op vasteland en grote toeristen centra. Op koh mook, alcohol à volontë vandaag.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.