fbpx
verkeersdoden in thailandLaatste nieuws Verkeer en vervoer 

Verkeersdoden in Thailand: dit jaar al meer dan 3.700

Het eerste kwartaal van 2018 is nog niet eens afgelopen en op het moment van schrijven zijn er al 3.762 verkeersdoden in Thailand te betreuren. En met Songkran in zicht loopt dat aantal de komende weken verder op.

Voor het geval je het nog niet wist: Thailand is een van de gevaarlijkste landen ter wereld als het gaat om verkeersveiligheid. Of zeg maar gerust: verkeersonveiligheid.

De meest recente cijfers spreken boekdelen. In het eerste deel van 2018 vielen er 3.672 verkeersdoden in Thailand en bijna 230.000 gewonden. Ter vergelijking: in heel 2016 vielen er in Nederland 629 doden.

Songkran

Zoals gezegd loopt het aantal mensen dat opkomt in het Thaise verkeer de komende weken flink op. De ‘Seven Dangerous Days’ staan namelijk voor de deur. Dit is de rond tijdens Songkran. Een hoop mensen keren dan naar de provincie. Urenlang zitten ze (dronken) achter het stuur. Met alle gevolgen van dien.

De meeste verkeersdoden zijn trouwens te betreuren onder de motorfietsbestuurders. Zij zijn extra kwetsbaar, dragen vaak geen helm en rijden flink door.

Wildwest

Het Thaise verkeer is echt een wildwest waar je niet zomaar aan deelneemt. En als je van plan bent om dit wel te doen, realiseer je dan dat voorzichtigheid geboden is. Dat je altijd beschikt over de juiste papieren. Anders rijd je onverzekerd rond en dan zijn de gevolgen helemaal niet te overzien…

Lees ook

%d bloggers liken dit: