fbpx
verkeersboete in ThailandNieuws 

Verkeersboete in Thailand ook in het Engels

Het is eindelijk zover. Een verkeersboete in Thailand is voortaan ook leesbaar voor toeristen. Ze krijgen een Engelse vertaling

Op zich een beetje vreemd dat het nu pas gebeurd, in een land waar elk jaar miljoenen toeristen op af komen. En die de Thaise taal niet machtig zijn. Uit het Thaise alfabet valt ook weinig op te maken. Het is totaal anders dan onze westerse versie. Dat gaat dus veranderen.
Als je een verkeersboete in Thailand kreeg, dan kreeg je een vel met onleesbare en vooral onbegrijpbare tekens. Niet dat je niet wist wat je fout had gedaan. De meeste boetes die aan toeristen worden uitgeschreven gaan over het niet hebben van het juiste rijbewijs. Om een scooter te mogen rijden, moet je in het bezit zijn van een motorrijbewijs.

Beroep mogelijk

Ik zelf heb één keer zo’n verkeersboete gehad. En een keer dat ik een weg met éénrichtingsverkeer in reed. Dat deed ik met tientallen Thai, maar dat was geen goed verweer, bleek later.  En dat is de tweede verandering aan de verkeersboete in Thailand. Je kunt in beroep tegen het besluit van de agent die je op de bon slingert.


Volgens Thaise media wordt het voorval dan grondig onderzocht en als je in je gelijk staat, wordt de boete teruggedraaid. Hoe dat dan in de praktijk gaat werken, is nog niet duidelijk.

Overigens, als je aangehouden wordt, blijf dan beleefd. In Nederland kun je als opgewonden standje reageren tegen oom agent. In Thailand niet. Hier zijn nog een paar tips als je op de bon geslingerd wordt tijdens je vakantie in Thailand.Lees ook

%d bloggers liken dit: