fbpx
Chiang Mai Ontdek Thailand 

Verdwalen in Chiang Mai

Nightrider 1Chiang Mai, heerlijke stad in het noorden. Alle voordelen van de grote stad, alle rust van een groot dorp. Een nadeel: Je blijft verdwalen in Chiang Mai.

Ik heb een brommertje gehuurd, de beste manier om je te verplaatsen in Chiang Mai. Nou ja, brommer, het zijn eigenlijk motors, die met gemak 100 km/u halen. Chiang Mai kent geen BTS Skytrain, heeft minder taxi’s dan Bangkok.

Ze hebben wel rode bussen (song theaw) waarmee je goedkoop van de ene plek naar de andere komt. Maar dan ben je weer afhankelijk van hun route. Nee, een scooter is het handigst, alleen ben je dan ook op jezelf aangewezen als het gaat om de weg vinden.

Eerste dag verdwaald

We waren net aangekomen in ons guesthouse, het was nog redelijk vroeg in de middag, dus we huurde een scooter om onze wijk te gaan verkennen. Na een uurtje of twee rondrijden, lunchen, dingen bekijken, sloeg de vermoeidheid toe. We verlangden naar een douche en een uurtje slapen. “Terug naar onze kamers.”

We scheuren een tijdje op onze brommers rond, op zoek naar een herkenningspunt. Alleen… alles lijkt zo op elkaar in Chiang Mai. Na een tijdje besluiten we toch maar de weg te gaan vragen. Maar dat blijkt geen goed idee. We worden alle kanten op gestuurd. Links, rechtdoor, rechts, rechts en als we worden terugverwezen naar de plek waar we eerst vandaan komen, zinkt ons de moed in de schoenen.

Verdwalen in Chiang MaiVerdwalen in Chiang Mai

Uiteindelijk besluiten we om een tuktuk in te huren. Hij rijdt voor ons naar ons guesthouse, wij tuffen er als een paar geslagen honden achter hem aan. Eenmaal terug in ons guesthouse heb ik meteen google-maps gedownload en ons guesthouse gepind.

Niet heel exact, maar genoeg om de weg terug te vinden. Vaak moet ik nu langs de weg even stoppen en google-maps checken, maar uiteindelijk weet ik snel mijn weg terug te vinden.

Troost voor mij en mijn reisgenoten: Ik sprak ondertussen een paar Nederlanders die al een tijdje in Chiang Mai wonen of gewoond hebben. Ook zij hadden dezelfde problemen. Maanden, soms zelfs jaren hadden zij nodig om de weg in Chiang Mai te leren kennen.

Video

De onderstaande video van Thai Guru laat zien wat je allemaal tegen kunt komen als je verdwaald in Chiang Mai.

Lees ook

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: