fbpx
verdachte van de bomaanslagNieuws Uitgelicht 

Verdachte van de bomaanslag in Bangkok ‘bekent’

verdachte van de bomaanslagDe Thaise politie meldt dat de verdachte van de bomaanslag in Bangkok inmiddels bekend heeft. Het gaat om de man in het gele T-shirt.

Als de Thaise politie met nieuws komt, dan wordt er op voorhand vaak al getwijfeld aan het bericht. Immers, de hermandad heeft zich de afgelopen jaren niet bepaald populair gemaakt. Neem als voorbeeld de dubbele moord van twee Engelse backpackers op Koh Tao.

Er werden twee Birmezen als zondebokken aangewezen. De hele wereld had twijfels over het onderzoek, maar de Thaise politie hield stug vol dat zij de daders waren. Uit DNA-onderzoek van nu blijkt heel iets anders…Opnieuw een vreemde situatie

Datzelfde zou zomaar kunnen met de verdachte van de bomaanslag in Bangkok, vorige maand waarbij 20 mensen om het leven kwamen. Een paar dagen na het verschrikkelijke incident doken de eerste foto’s op van een man in een geel T-shirt. Hij was op beelden van meerdere bewakingscamera’s rond de Erawan Shrine vastgelegd, zowel voor als na de aanslag.

Thailand moest en zou de dader snel vinden en dus werd er een groot blik met rechercheurs opengetrokken die op de zaak werden gezet. Er werden verschillende berichten naar buiten gebracht. ‘De dader was gevonden’. ‘Oh nee, toch niet de dader, maar iemand die erbij betrokken was’.

De laatste ontwikkeling in deze zaak is dat de verdachte van de bomaanslag in Bangkok nu zelf heeft bekend. Het gaat om Adem Karadag, de man van wie de eerste foto’s na de aanslag op internet werden vrijgegeven.

De Thaise politie nam de verdachte mee naar verschillende locaties in Bangkok om hem te laten bekennen. Volgens een woordvoerder werkt de man steeds beter mee aan het onderzoek en geeft hij hen informatie die zeer bruikbaar is.

Advocaat spreekt bekentenis tegen

Ondertussen spreekt de advocaat van de verdachte alles tegen. Hij meldt dat zijn cliënt heeft laten weten dat hij de aanslag niet heeft gepleegd.

Politiechef Somyot Poompanmuang maakt het zelfs nog gekker. “Voor mij is de Thaise politie de beste in de wereld. De rechercheurs zijn ervan overtuigd dat deze man de verdachte van de bomaanslag is, maar dat kunnen zij nog niet opmaken uit de beelden van de bewakingscamera’s.”

Voorlopig komt de Thaise politie opnieuw niet overtuigend over in dit onderzoek. Is er opnieuw sprake van een zondebok?Lees ook

%d bloggers liken dit: