Verbod op plastic op Thaise eilanden

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is het zover. Het wordt verboden om voortaan nog plastic op Thaise eilanden mee te nemen. 

In eerste instantie gaat het om ruim 50 eilanden van het Tarutao Islands National Park en het populaire Koh Samet. De verwachting is dat andere eilanden snel zullen volgen, maar die hebben op dit moment niet de mogelijkheid om de maatregel te handhaven.


Op Koh Samet en de eilanden van het Tarutao Islands National Park wordt iedereen die van de boot komt gecontroleerd of ze plastic tassen of iets van schuimplastic bij zich hebben. De Thai zelf krijgen eerst een waarschuwing en daarna een boete.

Toeristen moeten hun plastic inleveren en krijgen daar een andere tas voor in de plaats. Later worden hier mogelijk ook boetes geheven, maar dat is nog onduidelijk.

Plastic op Thaise eilanden

Plastic is al jaren een groot probleem in de Thaise samenleving. Voor elk artikel dat je koopt, hoe klein ook, krijg je een plastic zakje aangeboden. Uiteindelijk wordt dat zakje weggegooid en komt in de natuur terecht

Op onderstaande video kun je goed zien, wat de gevolgen daarvan zijn. Zee, strand en veel meer plekken raken bedolven onder een laag plastic. En zo is er geen sprake meer van een tropisch idyllisch eiland, maar meer van een vuilnisbelt

2 Comments - Write a Comment

 1. Zo ging dat vroeger bij ons ook btw (duurzaam plastic bestaat niet) als de Thaise overheid slim is zetten ze vol in op hennep kan je van alles van maken ook tassen

  Reply
 2. · Edit

  Ik vind het heel goed wat de Thaise overheid dit doet,en dit moeten ze niet alleen op de eilanden doen maar overal.
  Het lijkt wel of iedereen verslaaft is aan plastic,je kan ook duurzaam plastic gebruiken,overal krijg je een plastic tasje bij,en alle etenswaar wordt in plastic zakjes gedaan het is enorm!!
  Gelukkig is de eerste goede stap gedaan.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.