fbpx
stilte op Khao San RoadUitgelicht 

Verbazing en boosheid over stilte op Khao San Road

‘We komen hier nooit meer terug’. Toeristen snappen niks van de stilte op Khao San Road. Waar zijn alle stalletjes, waar is de drukte?

Al vier jaar is het stadsbestuur bezig om orde in de hoofdstedelijke chaos aan te brengen. Plekken waar avondmarkten midden op straat ontstonden, zo snel de avondzon onder was gegaan, zijn verboden.

De autoriteiten hebben de oorlog verklaard aan alle vormen van straatverkoop. De verkopers mogen alleen nog maar op toegewezen plekken hun handel slijten. Heel veel straten en pleinen zijn zo leeg geveegd.

Khao San Road was de dans tot nu toe ontsnapt. Tot nu toe. Want sinds begin deze maand zijn ook de straatverkopen op de meest populaire straat van Bangkok verboden.

Stilte op Khao San Road

Dat de straatverkopers het niet eens zijn met het nieuwe beleid, is logisch. Maar ook de toeristen hebben er geen goed woord voor over.

‘We komen hier nooit meer terug’, zo stelt een reiziger tegen de Thaise krant Thai Rath. ‘Waar zijn alle stalletjes. Waar is alle drukte? We lazen in de Lonely Planet dat deze straat bruiste en kolkte’.


Ook op onze eigen Facebookpagina wordt met verbazing gereageerd. Een enkeling stelt nog dat het mogelijk niet zo’n vaart zal lopen.

Eigen plan

En misschien krijgen deze optimisten gelijk. Vaak wordt in Thailand de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Zeker niet als er sprake is van veel tumult.

De eerste tekenen zijn er al, dat het stadsbestuur van mening gaat veranderen. De straatventers mogen nu zelf een plan indienen.

Hopelijk komen ze met een goed alternatief. Want eerlijk is eerlijk. Zonder al die drukte en krioelende mensenmassa is Khao San Road gewoon een straat als vele anderen in Bangkok.

Lees ook

%d bloggers liken dit: