fbpx
veiligheidsgevoel van toeristen in thailandAchtergrond Uitgelicht 

‘Veiligheidsgevoel van toeristen in Thailand moet omhoog’

veiligheidsgevoel van toeristen in thailandHet veiligheidsgevoel van toeristen in Thailand moet verbeteren, vinden enkele Thaise organisaties. ‘Thailand is meer dan alleen een goedkoop land’.

Het zijn de woorden van minister Kobkarn Wattanavrangkul van Toerisme en Sport. Volgens haar steeg het aantal toeristen dat naar Thailand kwam in de eerste twee maanden van 2016 met 10 procent ten opzichte van vorig jaar.

De Thaise minister richt zich de komende jaren op ‘kwaliteitstoeristen’. Dit zijn reizigers die meer geld uitgeven en geen problemen maken.Iedere toerist geeft geld uit in Thailand

Dat is een nogal vaag begrip. Iedere toerist geeft toch geldt uit? En als je uiteindelijk kijkt hoeveel problemen toeristen in Thailand veroorzaken ten opzichte van vakantiegangers in Spanje, Griekenland, Turkije, dan valt het in mijn ogen nog wel mee.

Het veiligheidsgevoel van toeristen in Thailand komt in het geding nu het aantal reizigers groeit. ‘Vooral het risico om slachtoffer te worden van een misdaad’, aldus Surapong Techaruwichit van de Thaise Hotel Associatie.

Nederlandse reisorganisaties

Een aantal Nederlandse reisorganisaties kan zich hier niet in vinden. Volgens een woordvoerder van TUI neemt de vraag naar rondreizen in Thailand toe en voelen reizigers zich niet onveilig.

Ook Ernst-Otto Smit van Greenwood Travel meldt dat Thailand een veilige bestemming is. ‘Iedere keer als het land negatief in het nieuws is, krijgen wij als eerste de telefoontjes van verontruste reizigers. Ons advies: volg het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar dit is in 25 jaar nog geen een keer negatief geweest.’

‘Drie keer een coup, tsunami, luchthavenbezetting, overstromingen, aanslagen, politiek geweld, nooit een ‘saai moment’ in dit land’, legt Smit uit. ‘De enige waarschuwing die we aan klanten geven heeft betrekking op het verkeer in Thailand. Anticipeer en blijf opletten.’

Geen toeristen vertrappende olifanten meer

Hoe komen de Thaise autoriteiten er dan bij dat het veiligheidsgevoel van toeristen in Thailand beter moet? ‘Als we echt de luxe reiziger willen aantrekken, dan moeten we hen geruststellen dat Thailand een veilige bestemming is.’

Ook de Thaise toeristenpolitie komt met een oplossing. ‘Olifanten die toeristen vertrappen en toeristen die gewond raken bij ongelukken met speedboten zullen niet meer voorkomen’, aldus een woordvoerder.

Het is en blijft Amazing Thailand, dus we zullen het zien…Lees ook