fbpx
veelzijdig phuketOntdek Thailand Phuket 

Veelzijdig Phuket (video)

Phuket is een van de populairste Thaise eilanden voor een welverdiende vakantie. Het is bovendien een eiland waar je zowel overdag als ’s avonds een hoop kunt beleven. Wat maakt veelzijdig Phuket dan zo leuk?

Over Phuket gaan vaak verschillende verhalen de ronde. De één vindt het een geweldige vakantiebestemming, terwijl de ander er juist niks mee heeft. Te duur, te toeristisch en niet hun ding.

Voor beide meningen valt wat te zeggen. Want ja, Phuket is in vergelijking met andere eilanden duur. En inderdaad, er gaan jaarlijks heel wat toeristen met vakantie naar dit eiland. Het is vooral populair onder Scandinavische en Australische vakantiegangers.

Veelzijdig Phuket

Maar doet dat iets af aan veelzijdig Phuket? Nee, dat dan weer niet. Het eiland heeft namelijk alle ingrediënten voor een geweldige vakantie van een of zelfs meerdere weken.

Phuket is makkelijk per vliegtuig te bereiken vanaf Bangkok en zelfs Chiang Mai. Overdag kun je lekker luieren aan een van de prachtige stranden, rondrijden op een scooter, genieten van de natuur of actief bezig zijn op het water.

Bovendien kun je vanaf het eiland mooie excursies maken naar bijvoorbeeld James Bond Island of een van de andere populaire eilanden rond Phuket.

Dan is er natuurlijk het bruisende nachtleven op Patong Beach, wat Phuket beroemd en berucht maakt. Hier vind je allerlei barren, clubs en andere plekken om jezelf tot in de late uurtjes te vermaken.

Zoek je liever rust tijdens je vakantie? Laat Patong Beach dan links liggen, want veelzijdig Phuket biedt genoeg andere plekken om lekker te genieten. Voor ieder budget is er wat wils.

Zo kun je overnachten in een geweldig resort, of je houdt het lekker simpel door te slapen in een guesthouse voor een paar honderd baht per nacht.

In de onderstaande video van Karl Castillo zie je wat Phuket allemaal te bieden heeft en wat het tot zo’n veelzijdig eiland maakt

Lees ook