fbpx
Veel regen verwacht in Zuid-ThailandWeer in Thailand 

Veel regen verwacht in Zuid-Thailand

Er wordt veel regen verwacht in Zuid-Thailand. Maar liefst 10 provincies krijgen te maken met zware neerslag en harde windstoten.

Ben je op dit moment in het zuiden van Thailand? Bijvoorbeeld in Krabi of op 1 van de eilanden? Dan is de kans groot dat je vandaag en morgen gewapend met paraplu naar buiten gaat.

Er wordt veel regen verwacht in Zuid-Thailand; maar liefst 10 provincies krijgen ermee te maken. Het gaat om Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phetthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Krabi, Trang en Satun.

Mogelijke overstromingen

Vooral de provincies Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Krabi en Trang trekken veel toeristen vanwege de prachtige eilanden. De verwachting is dat er zowel vandaag als morgen veel regen valt, waardoor er overstromingen kunnen ontstaan.

Ga je met een speedboot of andere boot naar een van de eilanden? Hou dan rekening met golven van 2-3 meter hoogte. Dit betekent ook dat de stranden te maken krijgen met flinke golven.

In het noorden en noordoosten van Thailand is de temperatuur 3-5 graden gezakt, in Bangkok en het oosten van het land 2-4 graden.

Lees ook