Veel regen verwacht in Thailand komende dagen

Het regenseizoen is in volle gang. Ook de komende dagen wordt veel regen verwacht in Thailand. Ben je er nu op vakantie? Neem dan een paraplu mee om niet onaangenaam verrast te worden.

Vooral in het noorden en noordoosten van het land is het de komende dagen raak, zo melden de Thaise weerautoriteiten. Het zijn de naweeën van orkaan Mangkhut, de eerder al huis hield op de Filipijnen en in Hong Kong.


Dit zorgt ervoor dat er veel regen verwacht in Thailand wordt de komende dagen. Van vandaag tot en met woensdag volgt zware regenval, gepaard met harde windstoten.

Dat kan op haar beurt weer overstromingen en modderstromen veroorzaken. Voor zowel de Andamanse Zee als de Golf van Thailand is eveneens een waarschuwing afgegeven. De golven kunnen vier meter hoog worden.

Zwemmen en varen op zee

Volg instructies van de autoriteiten op als het gaat om zwemmen in de zee. Wees verder uiterst voorzichtig met boottochten op zee. Een paar maanden geleden kwamen veel Chinese toeristen om het leven op het water in de buurt van het eiland Phuket door zware weersomstandigheden.

Daar kwam een aantal Spaanse toeristen gisteren ook achter, toen ze op zee gered moesten worden van de boot waarop zij zaten toen de motor van het vaartuig het begaf op de ruige zee. Vertrouw je het niet? Ga dan niet mee de zee op en blijf aan land.

One Comment - Write a Comment

  1. Ik zit hier inderdaad in de gietende regen in Khon Khean, Samsung disctrict – de wind van reuze mee. Al is dit pas de tweede dag in de afgelopen 2 weken dat ik hier ben en het regent. Wel verfrissend voor een falang! Gisteren zelfs een vest aangehad voor het eerst sinds 16 keer Thailand!

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.