Waarschuwing voor veel regen in Zuid-Thailand

veel regen in Zuid-ThailandDe Metreologisch Dienst in Thailand, de evenknie van het Nederlandse KNMI, waarschuwt voor veel regen in Zuid-Thailand. En extreme kou in het noorden

Verspreid over het zuiden vallen buien die kort maar hevig zijn. In korte tijd kan zoveel regen vallen dat de boel kan overstromen. Vooral mensen die op- of rond heuvels en watervallen leven of verblijven moeten extra voorzichtig zijn. Toeristen kunnen beter tijdelijk ergens anders onderdak vinden.


Veel regen in Zuid-Thailand

Het gaat om de plaatsen Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Yala, Pattani en Narathiwat. Mensen die in deze dorpen en steden verblijven moeten zich voorbereiden op overstromingen of aardverschuivingen.

Door de sterke wind zullen hoge golven de kust teisteren, van wel drie meter hoog. Eigenaars van kleine boten wordt ontraden de zee op te gaan, grote boten worden geadviseerd een andere route te nemen.

Koud in Noord-Thailand

Een actief hogedruk gebied zakt vanuit China naar Noord-Thailand,  en zal daar in loop van maandag komen te liggen. De temperatuur zal op sommige plekken in het noorden dramatisch dalen naar zo’n 4 tot 7 graden.  Wat meer zuidelijker zal de temperatuur iets hoger zijn rond de 14 graden, maar dat is voor Thaise begrippen erg koud. Toeristen die in het noorden verblijven met de Kerstdagen moeten zich voorbereiden op dit koude weer. Het noorden wordt al een week of twee geteisterd door kou. De overheid heeft het tot rampgebied verklaard.

Het hogedrukgebied dat voor veel regen in Zuid-Thailand veroorzaakt en de kou in het noorden zal zeker tot en met Tweede Kerstdag actief blijven.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.