Veel regen in Thailand, maar niet teveel

Voor toeristen die de afgelopen tijd in Thailand verbleven, kan het verdraaid lastig zijn. Regen, regen en nog eens regen. Er valt veel regen in Thailand, maar niet meer dan normaal. 

Ook de afgelopen dagen viel er weer veel regen in de Thaise hoofdstad Bangkok en badplaats Pattaya. En in de provincie Trang regende het maar liefst zes uur achter elkaar.


Daardoor ontstonden overstromingen. Ook de Andaman Zee gedroeg zich heftig. Golven van twee meter en hoger maakte elke boottocht tot een ware hel. Beter om dat dan niet te doen.

Regentijd in Thailand

Dit soort taferelen, en soms nog veel erger, zijn normaal tijdens de regentijd. Als je als toerist besluit om tussen augustus en oktober naar het Aziatische land te reizen, dan heb je kans op heel veel regen in Thailand. Met alle problemen die dat met zich meebrengt. Bijvoorbeeld overstromingen. Maar ook kleiner ongemak.

Want tijdens het regenseizoen is het normaal dat er elke dag wel een bui valt. Normaal is dat laat in de middag. Dan kun je de ochtend, een groot deel van de middag en de avond met gemak buiten zijn.

De bui duurt gewoonlijk een uur of wat en dan droogt het weer op.

Veel regen in Thailand

Maar soms, als de moesson tropische stormen met zich meebrengt, dan valt het urenlang met bakken uit de hemel. Als je dus in deze maanden op vakantie gaat in Thailand, zorg dan dat je een alternatief plan hebt voor tijdens de buien. Iets wat je binnenshuis kunt doen. Totdat de bui over is.

Zo is een massage van twee uur, heerlijk om te ondergaan. Totaal relaxt verlaat je de massagesalon en zie je de zon weer achter de wolken vandaan komen.

Of ga lekker lang lunchen, koffie drinken in een van de vele shops (daar kun je heerlijk een boek lezen, of shoppen in een van de vele mega-winkelcentra. Of pak een filmpje. Een  Thaise bioscoop is een luxe ervaring op zich!

Maar je kunt ook urenlang relaxt en lui op je hotelkamer blijven. Keuze genoeg!

Post Comment