Veel illegale hotels in Thailand gesloten

De afgelopen weken zijn honderden illegale hotels in Thailand gesloten. Check voordat je afreist naar Thailand even of je verblijf nog wel bestaat. Dat voorkomt nare verrassingen. 

De Thaise overheid treedt de laatste tijd hard op tegen deze illegale hotels. Vooral in Chiang Mai, Pattaya en Phuket zijn er honderden gesloten. Afgelopen weekeinde gingen in Hua Hin een tiental hotels dicht: Kiti Nanthakorn Hotel, Royal Express, Viravan @ Hua Hin, V Living Hua Hin, Secret Garden Hua Hin, Citin Loft Hua Hin, Hillside Resort and Apartment, Pearl @ Hua Hin, Chivasai en Civasai Hua Hin. Heb je hier geboekt, dan is je verblijf niet langer meer beschikbaar.


Deze illegale hotels zijn niet in bezit van een vergunning (of een nagemaakte vergunning) en worden dus ook niet gecontroleerd op zaken als hygiëne en brandveiligheid.

Vaak zullen die hun klanten binnenhalen via Airbnb. Maar er zijn ook hotels die beweren dat ze niet wisten dat hun vergunning niet geldig was. En die zullen te vinden zijn op de reguliere boekingssites.

illegale hotels in Thailand

Illegale hotels in Thailand

Wat dit betekent voor de gasten die hier hun verblijf hebben geboekt, is compleet onduidelijk op dit moment. Krijgen de gasten hun geld terug? Wordt er een andere hotel voor ze geregeld? Het lijkt erop dat de Thaise autoriteiten daar geen enkel oog voor hebben.

Om te voorkomen dat je voor een gesloten deur komt te staan, kun je maar beter even checken of je hotelkamer nog beschikbaar is. Doe dat voor vertrek. Want het is een slecht begin van een welverdiende vakantie als je voor een gesloten deur komt te staan. En dat je ter plekke nog een andere hotelkamer moet gaan regelen.

Overigens is dat nooit een probleem in Thailand. Kamers zijn er genoeg. Maar het is een hoop gedoe.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.