Veel herrie in Thailand?

Je komt naar Thailand voor een vakantie. En dat wil je rust. Dat betekent vaak ook stilte. Wat blijkt nu: De Thai vinden zelf dat er teveel herrie in Thailand is. 

Ik heb me dat nooit zo gerealiseerd, maar nu ik er over nadenk hebben ze wel een punt. Hoe vaak ben ik niet wakker geworden van geluiden van een naast gelegen bouwterrein? Zelfs op zondag wordt daar doorgewerkt.


Ik heb ook wel eens geslapen in een appartement boven een bar. Dat was geen goed idee, ik slaap niet veel, maar wil toch wel een paar uurtjes slaap per nacht. De harde muziek en later de dronken en schreeuwerige mensen beroofde me van die paar uurtjes.

In kleine dropjes  heb je dan nog de burgemeester die s’ morgens om zes uur de laatste nieuwtjes en dienstmededelingen door het omroepsysteem toetert. Voorafgegaan door harde en vervormde muziek.  Met ogen wijd open heb ik me regelmatig afgevraagd waarom dat niet twee uurtjes later kon.Veel herrie in Thailand?

Herrie in Thailand

De Thai zelf ergeren zich ook aan het geluid van verkeer (auto’s en motors die met veel geluid wegscheuren), festivals, fabrieken en van blaffende honden en krolse katten.

Het is een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek, omdat herrie maken vaak in de Thaise cultuur wordt gezien als onbeschaafd gedrag. Ben benieuwd of en wat de Thai voor maatregelen gaan nemen. Want er is toch niks fijners dan tijdens je vakantie uitgeslapen wakker worden en je te beseffen dat je niks hoeft.

 

 

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.