fbpx
vanuit Bangkok naar Suvarnabhumi AirportBangkok Praktische informatie Uitgelicht 

Vanuit Bangkok naar Suvarnabhumi Airport

Als je vanuit Bangkok naar Suvarnabhumi Airport wilt, dan kan dat op verschillende manieren. Ik neem ze met je door.

Aankomen en vertrekken in Thailand doe je op Suvarnabhumi Airport. Het grootste vliegveld van Thailand opende haar deuren in 2006 en groeide in die tijd uit tot een hub in Zuidoost-Azië.

vanuit Bangkok naar Suvarnabhumi AirportOp onze informatiepagina lees je precies hoe je vanaf het vliegveld naar de stad reist. De terugweg is weliswaar hetzelfde, maar ik kan me zo voorstellen dat je op zoek bent naar een alternatief vanuit Bangkok naar Suvarnabhumi Airport.

Taxi

De taxi is verreweg de eenvoudigste manier. Je zit van deur tot deur lekker koel in de airconditioning. Bovendien zijn taxi’s in Thailand in tegenstelling tot Nederland goedkoop. In de meeste gevallen sta je voor slechts 10 euro op de airport.

Een nadeel is het verkeer in Bangkok. Hoewel het buiten de spits om redelijk te doen is, kan het toch zijn dat de taxi zich ineens vastrijdt in een file. Kies er sowieso altijd voor om via de tolweg te gaan, dat scheelt in ieder geval qua tijd.

Airport Rail Link

Filevrij en dus zonder zorgen vanuit Suvarnabhumi Airport naar Bangkok? Kies dan voor de Airport Rail Link. Je kunt opstappen op Phaya Thai (handig te bereiken met de BTS Skytrain) of Makkasan (te bereiken via de MRT ondergrondse).

De rit duurt maximaal 30 minuten en kost 45 baht per persoon. Spotgoedkoop dus. Als je met veel bagage reist, dan kan dit onhandig zijn. Reis je licht, dan is dit de manier om op het vliegveld te komen.

Shuttlebus

Sinds 1 juni 2017 rijdt er een shuttlebus tussen Khao San Road en het vliegveld. Voor veel backpackers is dit een snelle en goedkope manier van reizen. De kosten voor een enkeltje zijn 60 baht.

De bussen zijn comfortabel en voorzien van airco. Bovendien rijden ze via de tolweg naar de airport. Net als bij taxi’s kan het onvoorspelbare verkeer in Bangkok een nadeel zijn.

Je ziet het: er zijn diverse manieren om vanuit Bangkok naar Suvarnabhumi Airport te reizen.

Lees ook